Arkivfoto

Arkivfoto

Følg Egons hærgen her:

Træer vælter, broer lukker og vandet stiger

Af
Martin Warming

Martin Warming

OPDATERET KLOKKEN 22.14: Stormen Egon skaber for alvor problemer rundt omkring i landet.
I Nordsjælland er tagsten begyndte at blæse af tagene, og flere træer har også måtte lade livet i stormen.
"Beredskabet meddeler at store dele af Vedbæk Havn er oversvømmet og afspærret med minestrimmel. Respekter afspærringen", skriver Nordsjællands Politi på Twitter ved 20-tiden lørdag aften.
Også i Hornbæk Havn er vandet nu gået over sine bredder, så politiet opfordrer alle til at holde sig væk fra havnen, og Rågeleje Strandvej mellem Hesselbjergvej og Søstjernen er spærret på grund af vand fra Kattegat på kørebanen, oplyser politiet.
"Pas på i trafikken. Der kan ligge væltede træer på kørebanen. Så sæt farten ned i skovområder og kør med forsigtighed", sådan lyder advarslen fra Nordsjællands Politi på Twitter lørdag aften.
Politiet advarer generelt mod væltede træer, skilte har revet sig løs og ligger på kørebanen flere steder, og politiet opfordrer alle til at være opmærksomme, hvis de skal ud.
Nordsjællands Politi måtte tidligere på eftermiddagen spærre Møllestræde i Hillerød af, da et stort stillads stod og svajede i den hårde vind. Stilladset er nu sikret, og gaden er åbnet igen. Også på Hestens Bakke i Helsingør rev et stillads sig løs lørdag aften.
På Ordrupvej i Gentofte er det faldet tagsten ned, og politiet opfordrer til, at man er forsigtig i området.
På Skenkelsøvej i Ølstykke væltede et træ tidligere på eftermiddagen. Også på A6 ved Værebro Tømmerhandel måtte et træ give op tidligere på eftermiddagen, og på Vangebovej i Søllerød væltede et træ ved 16-tiden og spærrede halvdelen af vejen.
Der er heldigvis ingen personer, der er kommet til skade endnu, oplyser pressekoordinator Henrik Suhr fra Nordsjællands Politi.
"Den store udfordring er vandet ved Frederikssund og Frederiksværk, men der er ikke sket noget endnu, og alle myndigheder er klar, som de skal være. Kronprins Frederiks Bro er også stadig åben", siger Henrik Suhr, der har følgende råd, hvis du skal uden for i løbet af dagen.
"Det blæser kraftigt, så man skal tænke sig om, inden man går ud. Og hvis man skal udendørs, skal man være opmærksom på, hvad der sker omkring en", siger han. 
Storebæltsbroen er blevet lukket frem til midnat, og Øresundsbroen er nu også blevet lukket for motorvejstrafik - indtil videre frem til klokken 03 i nat
 

null

Publiceret 10 January 2015 17:23