Sådan så der ud flere steder efter Bodils hærgen i december 2013. Men så slemt bliver det forhåbentlig ikke denne gang. Her er det sommerhuse i Hyllingeriis som stod under vand.

Sådan så der ud flere steder efter Bodils hærgen i december 2013. Men så slemt bliver det forhåbentlig ikke denne gang. Her er det sommerhuse i Hyllingeriis som stod under vand.

Myndighederne i Nordsjælland:

"Vi er klar til Egon"

Af
Martin Warming

Martin Warming

Der er endnu en storm på vej mod Danmark, og DMI forventer, at den vil ramme med vindstød af orkanstyrke.
Men myndighederne i Nordsjælland er klar til at tage imod stormen, der er blevet døbt Egon.
Ingen steder i Nordsjælland forventer myndighederne en vindstyrke eller vandstand, der på nogen måder kan sammenlignes med det, som alle var vidner til i december 2013.
"Myndighederne er i løbende kontakt omkring situationen, og fra lørdag eftermiddag vil der være samlet repræsentanter fra disse på politigården i Helsingør, hvor man vil være klar til at koordinere og håndtere de udfordringer, der måtte komme", skriver pressekoordinator Henrik Suhr fra Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse lørdag morgen.
Politiet opfordrer borgerne til at tænke sig om og i øvrigt hjælpe hinanden, hvor der måtte være behov for det.
Nordsjællands Politi og øvrige myndigheder vil løbende orientere om situationen via politi.dk/Nordsjællands Politi, Twitter, Facebook og øvrige myndigheders hjemmesider. Derudover opfordrer politiet alle til at søge informationer via medierne.
Vindstød af orkanstyrke kan ifølge DMI medføre, at tagsten blæser ned, store grene knækker, træer kan vælte og spærre vejstrækninger. Og der er også stor sandsynlighed for at broer må lukkes for trafik.
"Lørdag kan blive mindst lige så blæsende som fredag. Et dybt lavtryk, som fra vest bevæger sig ind over Sydnorge og derfra videre mod øst, kan give op til hård eller stormende kuling omkring vest med vindstød op til storm eller stærk storm. Mange steder - især ved ved kysterne - storm med vindstød op til orkanstyrke", fortæller vagtchef Olaf Mathiassen fra DMI.

Myndighederne:

Den lokale beredskabsstab består af repræsentanter fra kommunernes beredskaber, hjemmeværnet, beredskabsstyrelsen og politiet. Derudover kan indkaldes andre myndigheder afhængig af opgaven. Det er politiet, der har den koordinerende rolle. Den lokale beredskabsstab nedsættes efter behov i forskellige situationer, som voldsomt vejr, store ulykker eller andre tilfælde, hvor der er behov for en koordinering myndighederne imellem.

Kilde: Nordsjællands Politi

Publiceret 10 January 2015 09:22