Medarbejderne fra Vej og Park-afdelingen i Frederikssund Kommune har fyldt sand i 5.000 sække. Foto: Kenneth Jensen

Medarbejderne fra Vej og Park-afdelingen i Frederikssund Kommune har fyldt sand i 5.000 sække. Foto: Kenneth Jensen

Se billederne:

Her knokler de for at sikre sig mod Egon

Af
Martin Warming

Martin Warming

Beredskabet i Frederikssund knokler i disse timer med forberedelserne til lørdagens storm, så man kan undgå en situation som den, der for et års tid siden oversvømmede store dele af byen og en lang række boligområder rundt omkring i kommunen.
Krisestaben i Frederikssund Kommune valgte fredag at sætte en lang række initiativer i gang for at dæmme op for de følger den ventede storm lørdag eftermiddag og aften kan føre med sig.
Det lokale beredskab har lige siden arbejdet på højtryk med hjælp fra blandt andet Hjemmeværnet og kommunens Vej og Park-afdeling.
Medarbejderne har fyldt 5.000 sandsække fredag eftermiddag og aften, som er blevet lagt ud på udvalgte steder i kommunen.
"Det var, som folkene selv udtrykte det fredag eftermiddag "hårdt arbejde" at fylde så mange sandsække på så kort tid, men alle knoklede ufortrødent på med opgaven med et smil for at blive færdige med sækkene, så beredskab og hjemmeværn kunne begynde at lægge dem ud ved 18.30-tiden fredag aften", skriver kommunden på sin hjemmeside.
Watertube og big bags 
Sideløbende med denne indsats gik Frederikssund-Halsnæs Brand- og Redningsberedskab ved 20-tiden fredag aften i gang med at sikre Hyllingeriis.
Læs også: Myndighederne i Nordsjælland: "Vi er klar til Egon"
Her var det oprindeligt planen at udlægge sandsække på en strækning på 350 meter. Men i stedet har man hentet hjælp fra Frederiksberg Brandvæsen, som råder over nogle såkaldte Watertubes på op til 200 meter. Det er en enkelt konstruktion med et dige, der rulles ud og fyldes med vand.
Sådan én er lagt ud i stedet, og de sidste 150 meter sikres med big bags det tætnes med skum.
Det er ifølge indsatsleder Thomas Danholm en rigtig effektiv løsning, som tilmed er væsentligt mindre ressourcekrævende, så det bliver muligt at yde indsats flere steder på den korte tid der er til rådighed.
Fra morgenstunden lørdag fortsatte arbejdet med at sikre de udvalgte områder. Ved 9-tiden begyndte hjemmeværnet at bygge et dige med sandsække i Dalby Huse, og kort tid efter blev der udlagt  Watertubes i Frederikssund midtby - lige som der bygges videre på digerne ved Kronprins Frederiks Bro og Over Dråby Strand.
Der ankommer også MPV-køretøjer i løbet af lørdagen, så beredskabet er sikre på at kunne komme frem, hvis der skulle opstå oversvømmelser, oplyser Frederikssund Kommune på sin hjemmeside.

null

Publiceret 10 January 2015 11:34