(Arkivfoto).

(Arkivfoto).

21-årig mand fik hård straf for hjemmerøveri i Haslev

Den unge mand blev idømt fængsel i 5 år og 6 måneder.

HASLEV: En 21-årig mand uden fast bopæl blev tirsdag fundet skyldig i et hjemmerøveri på et kollegium i Haslev begået den 15. april 2014. Ved røveriet deltog også en uidentificeret medgerningsmand.
De to personer trængte ind til den forurettede om natten ved at slå en mukkert gennem døren og herefter truede de sig til et mindre kontantbeløb.
Imidlertid blev den 21-årige anholdt af politiet umiddelbart efter røveriet, hvor gerningsmændene havde truet den forurettede til ikke at anmelde forholdet, ligesom syv store vinduer på en gang på kollegiet blev smadret. Den 21-årige er tidligere dømt for bl.a. røveri.
Retten fastsatte straffen til fængsel i 5 år og 6 måneder. Ved en lovændring i 2011 blev straffen for hjemmerøverier skærpet, således at udgangspunktet er at et egentligt hjemmerøveri straffes med fængsel i 5 år.
Den 21-årige har nu 14 dage til at afgøre, om sagen skal ankes til Landsretten. Han er fortsat varetægtsfængslet.
En tredje mand blev frifundet for røveriet. Han var ankommet til kollegiet sammen med de to gerningsmænd og havde siddet i en bil under røveriet.
Han blev anholdt sammen med den dømte, men Retten fandt det ikke bevist, at han vidste, at de to gerningsmænd ville begå røveri.
pm

Publiceret 21 January 2015 05:00