Arkivfoto.

Arkivfoto.

Unge i hashrus slæbte betjent efter bilen

Af
Jesper Lundh

To unge mænd har alvorlige sigtelser hængende over hovedet efter at de torsdag eftermiddag slæbte en betjent efter bilen.
De to mænd på 20 og 18 år fra Næstved blev standset i bil i en af politiets rutinekontroller ved 14-tiden. Da en betjent rettede henvendelse ved passagerdøren i bilen, trådte den 20-årige på speederen og lavede en u-vending, mens betjenten forsøgte at holde fast.
Betjenten blev slæbt efter bilen over adskillige meter, men måtte slippe sit tag i bilen for ikke at blive klemt mod husrækken på Farimagsvej, oplyser politiet. Bilen lavede endnu en u-vending og fortsatte kørslen med høj hastighed mod banegården i Næstved.
Så langt nåede de unge mænd dog ikke, for de smed bilen ved en nedlagt tankstation på Farimagsvej, og de to mænd i bilen stak af. Den ene blev dog løbet op af betjentene på Farimagsvej og den anden i nærheden af Axeltorv.
Den 20-årige, der kørte bilen, virkede påvirket, og en narkometertest viste, at han var påvirket af cannabis. Han havde også 14,5 gram hash, og han blev derfor også sigtet for kørsel i påvirket tilstand og for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. De er begge sigtet efter straffelovens bestemmelser for vold mod politiet og for at forvolde fare for en andens liv.
Betjenten kom ikke alvorligt til skade, men fik nogle knubs og hudafskrabninger, som blev behandlet på skadestuen.

Publiceret 23 January 2015 15:26