De redder folk fra død og ulykke:

Hjælp med at hylde dem her

Manden der afværgede voldtægten af en ung kvinde, pædagogen der reddede en 2-årig fra at blive kvalt i et æblestykke og pigen der forsøgte at genoplive en svært tilskadekommen bilist. De er alle hverdagens helte. Folk som uselvisk forsøger at hjælpe andre i nød med deres heltemodige indsats - og de fortjener at blive hyldet.
Det gør vi nu på Facebook-siden Hverdagens Helte, hvor vi fortæller deres dramatiske historier. Historier som for det meste ender glædeligt.
Klik her og "like" siden, så du kan være med til at hylde dem, der gør en forskel.

Definitionen af en helt

Mange af landets politikredse hædrer allerede heltene ved lukkede arrangementer, hvor der uddeles anerkendende beviser og en kontant dusør.
Ved et af disse arrangementer har politidirektør hos Københavns Politi, Thorkild Foged, tidligere beskrevet, hvad der kendetegner en "hverdagens helt".
"Det er en person, som gør noget udover det sædvanlige. En som ikke bare venter på, at andre skal tage over, at politiet kommer osv. Nej, hverdagens helte træder selv ind i tilspidsede situationer og gør en forskel både for politiet men også for de medmennesker, hvis liv eksempelvis er i fare," sagde politidirektøren til Lokalavisen.dk.

Vigtig hjælp

Og hjælp ved ulykker og forbrydelser er vigtige for politiets arbejde.
"Det betyder meget for vores muligheder for at løse vores opgaver, at borgerne hjælper os. Vi får jo ikke åbenbaringer, så vi er i virkeligheden meget afhængige af, at vi får noget fra borgerne at arbejde videre med," siger politidirektør ved Midt- og Vestsjællands Politi, Anders Linnet, til Lokalavisen.dk.
Hyld Hverdagens Helte - og læs de mange gode historier, vi allerede har delt: KLIK HER

null

Publiceret 04 March 2015 12:54