Her er nogle af de effekter, som den dømte har været med til at stjæle.

Her er nogle af de effekter, som den dømte har været med til at stjæle.

Sådan snød organiseret tyvebande i forklædning alt og alle

Oplæsningen af sigtelserne mod en 30-årig mand i Retten i Horsens fredag, var som at lytte til et katalog over det ypperste danske design. PH, Wegner, Arne Jacobsen, Erik Jørgensen, Georg Jensen, Le Klint og Coronastol, Y- stole, Svanen og sådan fortsatte det med i alt 22 forskellige forhold om indbrud eller forsøg på indbrud, oplyser Sydøstjyllands Politi.
Den 30-årige erkendte sig skylding under retsmødet og blev i alt idømt 2 år og 6 måneders fængsel for at have stjålet designmøbler til en anslået værdi af over 1,6 mio kroner.
Retten lagde bl.a. vægt på, at indbruddene var organiserede, - nærmest en slags "forretningsmodel". Det fremgår af sagen, at den 30-årige - sammen med medgerningsmænd - udså sig "gode huse" at bryde ind i for at hente på forhånd udvalgte møbler, som de på forhånd havde udset sig på ejendomsmægleres hjemmesider, hvor flotte oversigtsbilleder fremviser det indre af huse, der er til salg.
I flere tilfælde kom tyvebanden kørende ved højlys dag i en varebil monteret med gult blink og iført arbejdstøj og refleksveste. På den måde kunne de uantastede parkere i indkørsler og derefter læsse bilen med tyvekoster.
Efter tyverierne blev møblerne og lamperne videresolgt til faste aftagere og derefter blandt andet solgt til hr. og fru Danmark via auktioner.
Den 30-årige, som i øvrigt også tidligere er dømt for tyveriet af Guldhornene fra museet "Kongernes Jelling" i 2008, blev efter dommen sendt tilbage i fængsel for at afsone dommen. Han har været varetægtsfængslet i sagen siden den 4. november 2014.
Efter fredagens dom, kan sagen mod yderligere tre mænd, der er varetægtsfængslede i samme sag, fortsætte. Ifølge Sydøstjyllands Politi nægter alle tre sig skyldige.

Publiceret 09 May 2015 16:26