Trine Sofie Kjeldahl kan hverken få dagpenge eller kontanthjælp før hun har solgt familiens gamle bil og kolonihavehus.

Trine Sofie Kjeldahl kan hverken få dagpenge eller kontanthjælp før hun har solgt familiens gamle bil og kolonihavehus.

Arbejdsløse Trine kan ikke få kontanthjælp

Trine Sofie Kjeldahl skal sælge sin bil og kolonihavehus før hun kan få kontanthjælp

Af
Af Peter Mailand

48-årige Trine Sofie Kjeldahl fra Holte frygter den 12 juli 2015. Den dag udløber hendes dagpenge, og da familien ejer en gammel bil og et kolonihavehus er hun ikke berettiget til at få kontanthjælp. Derfor kommer familien på fem til at leve af mandens førtidspension.
Trine har en bachelorgrad i fransk og musik fra universitetet men fik aldrig fået fast arbejde. Derfor tog hun en uddannelse som advokatsekretær, og arbejdede i en årrække som advokatsekretær, sekretær og konsulent og læste jura på deltid.
Hun har ikke tal på, hvor mange jobs hun har søgt.
To planer
"Jeg føler mig som en del af det veluddannede proletariat," siger Trine Sofie Kjeldahl og fortæller, at hun arbejder med to planer:
"Plan A er at få et arbejde, som noget jeg er uddannet indenfor og plan B er at få et ufaglært job. Men det er ikke så let Jeg har svært ved at få arbejde til det jeg er uddannet i fordi min uddannelse er forældet, og jeg kan heller ikke få et ufaglært arbejde, fordi jeg er overkvalificeret," siger hun.
Trine Sofie Kjeldahl er dybt frustreret over sin situation.
"Jeg kunne forstå, at vi skulle sælge bilen, hvis det var ren luksus for os, men det er en 10- år gammel bil, som min kæreste bruger i forbindelse med sine afløser jobs, og derfor er den et indkomstgrundlag Vi har en kolonihave, hvor vi dyrker økologisk frugt og grønt, som ernærer familien i mange måneder af året Nu forlanger kommunen at vi sælger den, for at kunne få kontanthjælp. Det er vores måde at holde ferie. på og det kan ikke gøres billigere" siger hun.
Magtesløs
Trine Sofie Kjeldahl føler sig magtesløs.
"Jeg sover ikke om natten. Jeg håber hele tiden at en arbejdsgiver vil ansætte netop mig. Rudersdal jobcenter s indsats er jeg ikke imponeret over. De kunne have været langt mere aktive og fx hjulpet mig videre på arbejdsmarkedet via et jobmatch i det lokale erhvervsliv. Nu skal min familie leve i stor fattigdom, Det er ærgerligt, da jeg har masser af arbejdslyst og allerhelst vil være en del af arbejdsstyrken.
Rudersdal Kommune kommenterer ikke på personsager, oplyser beskæftigelseschef, Charlotte Wieth-Klitgaard i en mail.

Publiceret 23 May 2015 07:00