Ryanairs tilbud til stewardesser:

10.000 kroner om måneden før skat

Af
Jesper Lundh

En månedsløn på 9.000-10.000 kroner før skat er tilsyneladende, hvad stewardesser er blevet tilbudt for at arbejde for Ryanair. Derudover skal de selv betale uniform, selv betale løn under sygdom og kan blive sendt på ubetalt orlov uden varsel.
Det fremgår af en kontrakt, vikarfirmaet Crewlink ville have stewardesser til at skrive under, da firmaet i februar skulle skaffe kabinepersonale til Ryanair i København. Avisen.dk har set en kopi af kontrakten.
Personalet skulle desuden selv have madpakke med og være parat til at arbejde på alle tider af døgnet. Medarbejderne kunne også blive forflyttet til en af Ryanairs andre lufthavne i Europa.
Ifølge Avisen.dks kilder vil kabinepersonale hos Ryanair sandsynligvis ende med at få løn for højst 900 såkaldte blockhours - det vil sige betalte arbejdstimer - hver måned. Block-tid er den tid, hvor flyet er i luften.

I Flyvebranchens Personale Union (FPU), der har piloter og stewardesser i Danmark som medlemmer, er man rasende.
"Hvis Crewlink lader folk arbejde for Ryanair under de i kontrakten beskrevne forhold, så har vi virkelig fået social dumping i Københavns Lufthavn, så det gør noget," siger næstformand for FPU, Anders Mark Jensen til Avisen.dk
"Det er noget af det værste, jeg nogensinde har set i denne her branche."

Imidlertid var der ingen, der ville acceptere Crewlinks vilkår. Derfor har Ryanair selv ansat folk i København, som angiveligt har bedre vilkår.

Publiceret 23 May 2015 12:29