Se video:

Unge indvandrere plyndrer butik på få sekunder ved højlys dag

Flere butikker i Aarhus-området er plaget af denne type åbenlyse tyverier kaldet butik-raids

Døren går op. Seks personer kommer ind i hardball og softgun-butikken Gunzone i Aarhus. De spreder sig hurtigt rundt i butikken, mens ekspedienterne forvirret ser til. Et halvt minut senere er de alle ude igen. Gunzone har været udsat for endnu et butiks-raid, og tabet kan nu gøres op.
Denne type tyverier, som begås af grupper på mellem tre og otte personer, har forretningen på Kystvejen i Aarhus desværre en vis erfaring med. Seks til syv stykker er det blevet til, mens indehaver Michael har haft butikken i byen, og han ser et klart mønster:
"98% af alle vores registrerede tyverier bliver begået af unge af anden etnisk baggrund i alderen fra 8 år til 45 år. Typisk kommer de ind i forretningen i grupper. Nogle har til opgave øjeblikkeligt at stå helt oppe i ansigtet på personalet for at forstyrre og aflede opmærksomheden, mens de andre fylder jakkerne. Alt efter hvor meget de vil have med, varer de fleste raids mellem et til fem minutter. De gør som regel ikke et stort nummer ud af at skjule, at de er her for at stjæle. Enkelte gange har vi oplevet, at de provokerende bliver stående i forretningen med stjålne varer og nedladende råber: "I kan bare ringe til politiet, de er vores venner!" Vi har også oplevet, at seks mænd i alderen 25-30 år kom ind. Efter seks sekunder havde den ene gemt, hvad der svarer til tre mælkekartoner oppe under jakken, og så begyndte de ellers at brække et låst udstillingsskab op for øjnene af to kunder, der forbavset så til," fortæller Michael fra Gunzone til Lokalavisen.dk.
Læs også: Kvinde forulempet i bus, sparket ned bagfra og plyndret af tre mænd
Omfattende tyverier og hærværk har blandt andet også gjort, at Dansk Supermarked har måttet se sig nødsaget til at lukke en Netto-butik i Aarhus henover sommeren. Indehaveren af Gunzone er rystet over udviklingen, som han mener er et aarhusiansk fænomen.
"Jeg er tilflytter fra Silkeborg, hvor jeg også har haft forretning i cirka 10 år. Indtil jeg kom til Aarhus, var sådanne tyverier utænkelige i min verden. Jeg har haft fire butikker fordelt på Esbjerg, Aalborg, Silkeborg og Aarhus, og ingen af de andre steder, kan måle sig med kriminaliteten i Aarhus. Tyvene er ligeglade med, at de stjæler foran dit åbne ansigt, mens kunder og andre ser på. Deres hoveren viser også, hvor ligeglade de er med os, politiet og konsekvenserne. Det er ikke Olsen Banden, vi har med at gøre, men en ny generation af tyve med et helt andet syn på systemet," siger Michael.
Han forklarer her om det butiksraid, du kan se i videoen øverst i denne artikel:
"Den optagelse vi ser på videoen er af en flok helt unge, jeg skyder til mellem 13-16 år. Det er tydeligt, at raidet er planlagt. Da den første medarbejder er på vej ind i forretningen, råber en af dem meget højt på somalisk. Noget vi formoder var for at advare de andre. De er der ikke ret lang tid, men da de går, lyder butiksalarmen i døren. Vi formår at standse dem udenfor, men kan ikke holde på så mange på én gang samtidig med, at vi arbejder på at få kontakt til alarmcentralen i telefonen. En af dem går faktisk ind i butikken igen, hvor han smider en alarm, fra det han har stjålet, og derefter går ud igen," fortæller Michael fra Gunzone.
Læs også: Kvinde forulempet i bus, sparket ned bagfra og plyndret af tre mænd
Hvis du har erfaring med lignende butiksraids, så kommenter gerne i Facebook-opslaget nedenfor denne artikel. Vi opfordrer til en sober debat.

Butiksejer føler sig magtesløs overfor denne type åbenlyse tyverier begået af grupper på 3-8 personer - også kaldet butiks-raids.

Posted by Lokalavisen.dk on%26nbsp;25. august 2015

Publiceret 26 August 2015 13:39