Cem Aydins familie har valgt at udlove en dusør på 500.000 kroner i håb om en opklaring af drabet.

Cem Aydins familie har valgt at udlove en dusør på 500.000 kroner i håb om en opklaring af drabet.

21-årig tæsket ihjel - 500.000 kr i dusør

Af
Daniel Sennek

 
 
Torsdag den 19. juni 2012 blev Cem Aydin tæsket ihjel af en stor gruppe mænd foran sine forældres hjem på Frederiksberg. Det drab er endnu uopklaret og nu har familien udlovet en dusør på 500.000 kroner. Dusøren gives til dem, der kan hjælpe med at opklare sagen.
-Dusøren er et udtryk for vores søgen efter sjælefred, siger Cem Aydins storebroder Dogu Aydin, der er talsperson for familien, og fortsætter:
-Vi er sikre på, at der sidder nogle derude, som ved noget. De må også være interesserede i sjælefred. Det er vores håb, at denne dusør kan give politiet nye spor, så de kan komme videre med efterforskningen af det meningsløse drab. Vi opfordrer alle der har oplysninger om at rette henvendelse til Københavns Politi, siger Dogu Aydin.
Cem Aydin blev overfaldet og tæsket ihjel af 8-10 personer. Et brutalt overfald som medførte at Cem Aydin døde af alvorlige hovedtraumer. Hos Københavns Politi håber efterforskningsleder Hans Erik Raben også på, at dusøren kan være medvirkende til at nye vidner vil stå frem, så sagen kan blive opklaret. 
-Der er tale om en drabssag - den alvorligste forbrydelse et menneske kan begå – nemlig at nogen berøver et andet menneske livet, og disse sager skal opklares – både af hensyn til retssikkerheden og af hensyn til de dræbtes efterladte.

Opklaring kræver nye oplysninger

Fra starten af efterforskningen fik Københavns Politi en masse henvendelser, der alle er blevet efterforsket til bunds. Det førte dog ikke til et gennembrud i sagen.
-Vi har vendt hver en sten mange gange, og vi har sågar haft et helt nyt hold af erfarne drabsefterforskere fra andre politikredse til at se på sagen; Hvad har vi glemt, hvad har vi overset, nye teorier, nye teser, nye efterforskningsmuligheder – og alligevel står vi i dag fortsat uden motiv eller spor af gerningsmændene, fortæller Hans Erik Raben.
Derfor har politiet nu valgt at indgå et samarbejde med familien i håb om et gennembrud i sagen. 
- Det kan simpelthen ikke være rigtigt, at 8-10 gerningsmænd kan holde fuldstændig tæt. Derfor har vi valgt at lade familien udlove dusøren i håb om, at vidnerne nu endelig vil stå frem og fortælle om deres faktuelle viden. Det er dog vigtigt at understrege, at politiet er interesseret i alle nye oplysninger, siger Hans Erik Raben.

Publiceret 18 September 2015 11:21