Politi og teknikere rykkede ud i stort antal efter det voldsomme slagsmål, der endte med et døsfald. Arkivfoto: Jan F. Stephan.

Politi og teknikere rykkede ud i stort antal efter det voldsomme slagsmål, der endte med et døsfald. Arkivfoto: Jan F. Stephan.

Dømt til forvarring efter dødsvold på bandidos-rockeren Bic Mac

Af
Af Malene Dietz

I juni sidste år døde bandidos-rockeren Poul Joachim Hansen også kaldet 'Bic Mac' af et hjertestop under et voldsomt slagsmål på værtshuset Van Helsinge.
Den 25-årige Dennis Kronome Vestergaard blev efterfølgende af Retten i Helsingør dømt for grov vold med døden til følge, og det blev i den forbindelse vurderet, at han var så farlig, at han skulle dømmes til forvaring på ubestemt tid. I retten forklarede den sigtede, at han slog Bic Mac i nødværge, og at rockeren først havde givet ham flere slag på kroppen

Dommen stadfæstet

Den sigtede ankede dommen til Østre Landsret, men det fik ikke noget ud af, i det Østre Landsret netop har stadfæstet dommen. I retten kom det desuden frem, at den sigtede op til voldepisoden have taget anabolske steroider, og at en mentalundersøgelse har fastslået, at sigtede har en kort lunt og svært ved at styre sine impulser. Desuden er han i følge mentalundersøgelsen selvcentreret og føler ikke anger. Hvor længe Dennis Kronome Vestergaard kommer til at sidde bag lås og slå som følge af dommen er ikke til at sige, men i gennemsnit afsoner en forvaringsdømt cirka 15 år, før han prøveløslades. I forvejen havde Dennis Kronome Vestergaard flere domme for vold og drabsforsøg, og fik blandt andet i 2007 tre et halvt års fængsel for drabsforsøg på en kioskejer, der fik 24 knivstik.

Begravet i Græsted

Den afdøde Bic Mac, et højtstående medlem af Bandidos, var kendt som gruppens finansminister og har blandt andet siddet flere år i fængsel for skattefusk. Han ligger nu begravet ved Græsted Kirke efter en storstilet begravelse, hvor over 200 mennesker mødte op.

Publiceret 16 November 2015 16:24