Beredskabsinspektør i Trekantområdets Brandvæsen Lars Nordahl Lemvigh.

Beredskabsinspektør i Trekantområdets Brandvæsen Lars Nordahl Lemvigh.

Beredskaber slår sig sammen:

Du skal stadig ringe 112

Trekantområdets Brandvæsen er en realitet fra 1. januar 2016

Opgaver, der tidligere blev løst af de kommunale beredskaber i Billund, Fredericia, Kolding, Middelfart, Vejen og Vejle, løses fra fredag af det nye selskab 'Trekantområdets Brandvæsen'.
I praksis har den ændrede organisering ingen betydning for borgerne. Derfor gælder det stadig, at borgerne skal ringe 112 ved akut behov for hurtig hjælp.
Brandvæsnet rykker stadig ud fra en station nær borgerne og vil også i fremtiden stå klar til at hjælpe.
"Vi har fortsat det samme antal folk, køretøjer og stationer," oplyser beredskabsinspektør Lars Nordahl Lemvigh, Trekantområdets Brandvæsen.
Det nye Trekantområdets Brandvæsen kommer til at betjene en befolkning på næsten 360.000 indbyggere og dækker et område på 3.449 km2. Brandvæsnet får et budget på cirka 75 millioner kroner, og kommer til at råde over 20 stationer og cirka 500 medarbejdere.
Brandvæsnet vil også i fremtiden stå til rådighed for borgere, der ønsker et førstehjælpskursus eller det gratis forebyggelseskursus ”Den robuste borger”.
Virksomheder, der har behov for rådgivning og vejledning, vil også fremover blive serviceret af medarbejdere i brandvæsnet.
Brandvæsnet sørger fortsat for at have fokus på brand- og personsikkerheden, når foreninger og andre skal søge om lov til arrangementer med mange deltagere.
Trekantområdets Brandvæsen har hovedsæde på Norgesvej 1 i Vejle.

Publiceret 30 December 2015 09:00