Tag med på sexmesse for udviklingshæmmede

De fleste mennesker har et forhold til sex og har et aktivt sexliv på den ene eller den anden måde. Det gælder også udviklingshæmmede, som bare kan have lidt sværere ved at blive fortrolige med det intime univers. Det gør fire seksualvejledere noget ved

I det forgangne år fik danskerne atter mulighed for at besøge en sexmesse efter års pause. Men samtidig så en helt ny sexmesse dagens lys, da Socialpædagogisk Uddannelsescenter i Helsingør afholdte den første sexmesse for udviklingshæmmede og sindslidende.
"Nogle af de borgere, vi samarbejder med, har besøgt de ordinære sexmesser og er blevet forvirrede – men også nysgerrige. Derfor besluttede vi at lave en alternativ sexmesse, hvor der er tid og ro – og hvor der er seksualvejledere til at forklare og oplyse," siger forstander på SPUC, Louise Manstrup, som fortæller, at sexmessen består af fire stande betjent af de fire seksualvejledere Charlotte, Marianne, Jan og Jane.
1. stand med ”fnis-af-væg” med sjove og semifrække billeder, som får borgerne til at grine, og letter tilgangen til en ”seriøs” og mere modig tilgang til emnet.
2. stand viser et bredt udvalg af sexlegetøj, samt en grundig introduktion til, hvordan de bruges. Her vises blandt andet også legetøj, der er specielt designet til mennesker med handicap.
3. stand handler om hygiejne, prævention og lingeri. Her introduceres de besøgende også til, hvordan man giver og modtager massage.
4. stand fortæller om seksualvejlederens rolle og funktion.
2015-messen blev ifølge arrangøren en stor succes, og derfor gentages den nu hos Socialpædagogisk Uddannelsescenter i Helsingør tirsdag aften fra klokken 18.30 til 20.30 på Vinkeldamsvej 10 i Helsingør.
Sexmessen er udviklet i et samarbejde mellem fire seksualvejledere fra henholdsvis Helsingør, Glostrup og Frederikssund kommuner og fungerer også som en omrejsende messe, som stilles til rådighed for andre kommuner, der vil give deres udviklingshæmmede og sindslidende borgere en oplyst tilgang til sex. Se mere her på SPUC.dk

Publiceret 04 January 2016 16:35