Lørdag den 6. februar blev Niels Joachim Nicholaisens pung, bilnøgler og pas fundet i hjemmet, og hans sportstaske var væk. Privatfoto

Lørdag den 6. februar blev Niels Joachim Nicholaisens pung, bilnøgler og pas fundet i hjemmet, og hans sportstaske var væk. Privatfoto

Søn til forsvundne Niels:

"Vi er i et følelsesmæssigt tordenvejr"

Eftersøgningstjenesten Missing People vil lede efter Niels Joachim Nicholaisen omkring Latinerkvarteret i Aarhus og længere nord på. Ifølge den forsvundnes søn har Østjyllands Politi givet lov til at lede på Mærsks terrorsikrede containerterminal

Af
Af Esben Larsen Mikkelsen

JP Aarhus

Der blev fundet vanter, en taske, et telt og træningstøj, da knap 130 mennesker i lørdags ledte efter den forsvundne 73-årige Niels Joachim Nicholaisen.
I alt blev 37 genstande registreret, men ingen af tingene havde en forbindelse med den forsvundne aarhusianer, der blev meldt savnet den 6. februar.
“De ting, jeg var i tvivl om, forelagde jeg de pårørende, som efterfølgende afkræftede, at der var tale om Niels Joachim Nicholaisens ejendele. Men selvom vi ikke fandt noget, der kan relateres til den savnede mand, søger vi selvfølgelig videre. Lørdagens eftersøgning var ikke forgæves, fordi nu ved vi, at han ikke er i de pågældende områder, og så kan vi gå videre derfra. Vi søger systematisk,” siger indsatschef hos den private søgetjeneste Missing People, Vivian Winther Eriksen.
Hun forklarer, at tjenesten vil arrangere endnu en stor eftersøgning i den kommende weekend og opfordrer interesserede i at melde sig.
I lørdags gik grupper af 10 personer de frivillige hos Missing People i menneskekæder gennem Havreballe Skov syd for Tivoli Friheden.
Eftersøgningen blev også rettet mod Mindeparken, Marselisborg Lystbådehavn og ud ad Østhavnsvej, hvor store huller i stengærdet ud mod Aarhus Bugt blev finkæmmet.
I weekenden vil Missing People koncentrere sin eftersøgning på området nord for Niels Joachim Nicholaisens bopæl på Henrik Pontoppidans Gade 24.
“Med udgangspunkt i hans adresse laver vi en cirkel, som vi fokuserer på. I næste weekend eftersøger vi ham i den nordlige del af cirklen omkring Spanien og Latinerkvarteret og længere nordpå. Vi har desværre forhindringer på havneområdet, hvor forskellige steder er terrorsikret. Men omvendt kan den savnede ikke gå ind på et område, hvis vi ikke kan,” siger Vivian Winther Eriksen.
Niels Joachim Nicholaisens søn Jesper Nicholaisen forklarer, at han ikke længere håber på, at finde sin far i live. Men uvisheden om, hvad der er sket med Niels Joachim Nicholaisens er svær at leve med.
“Vi er i et følelsesmæssigt tordenvejr. Man har hele tiden nye teorier. Det er ret mystisk, at der ikke er nogen spor fra hans forsvinding. Overvågningskameraer har ikke filmet ham, og der er intet i vandet. Vi prøver at bilde os selv ind, at vi skal leve en normal hverdag for ikke at gå til hundene. Men det fylder meget,” siger han.
Jesper Nicholaisen forklarer, at familien får hjælp til eftersøgningen af Michael Stralner, hvis 19-årige søn, Thomas Stralner, blev fundet livløs i Randers Havn den 20. februar.
“Michael fik hjælp af nogle dykkere til at finde sin søn. Han prøver at få dem til Aarhus i weekenden. Det er private dykkere, som gik meget strukturerede frem, og vi har ikke opgivet ideen om, at han skulle ligge i bassin 3,” siger Jesper Nicholaisen.
Ifølge sønnen har Østjyllands Politi desuden givet Missing People lov til at gå ind på Mærsks terrorsikrede containerterminal. Men der er endnu ikke kommet en accept fra den store danske virksomhed.
“I og med at det er et terrorsikret område, er det svært at komme ind, men det er ikke umuligt. Vi vil bare ikke udelukke nogle områder, han kunne have været i forhold til signalet fra hans telefon,” siger Jesper Nicholaisen med henvisning til, at Niels Joachim Nicholaisens mobiltelefon den 6. februar blev forbundet til en mast, der står på Østhavnsvej.
“Befinder man sig på det terrorsikrede område, går man på østmasten,” siger Jesper Nicholaisen.
I midten af februar sendte Østjyllands Politi i samarbejde med Aarhus Brandvæsen dykkere i vandet omkring Marselisborg Lystbådehavn og containerhavnen ved Østhavnsvej i Aarhus for at lede efter Niels Joachim Nicholaisen.
Politiet har også haft en drone i luften i forbindelse med eftersøgningen. Men den 18. februar meddelte Østjyllands Politi, at den aktive eftersøgning blev indstillet.
I torsdags ledte Niels Joachim Nicholaisens to sønner Morten og Jesper Nicholaisen efter faren i en motorbåd med en sonar, der via elektromagnetiske impulser kan søge efter genstande i vandet og på havbunden. Eftersøgningen resulterede torsdag i, at dykkere fra Aarhus Brandvæsen gik i vandet i Aarhus Havn nær Mindet og filmbyen.
Meldingen var, at der lå noget i vandet, som kunne være et lig, men senere samme dag kunne politiet afkræfte, at der lå en person i vandet.
Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Østjyllands Politi.

Beskrivelse

Niels Joachim Nicholaisen beskrives som: 73 år, 190 cm, slank af bygning, frisk af sin alder.
Han var iført knælang grøn vinterjakke og gule timberland-støvler. Muligvis også hue og med rygsæk.
Der var sidst kontakt til Niels Joachim Nicholaisen den 5. februar.

Publiceret 02 March 2016 17:00