Åbnede ild med maskingevær blandt børn:

Slipper for straf

Af
Af Daniel Sennek

En 25-årig mand er blevet frikendt efter han åbnede ild med maskingevær blandt en flok børn, der spilelde fodbold i Helsingborg. Det skriver vores søsteravis Lokaltidningen.se.
Den 25-årige mand skød efter en rival i en skolegård. handlingen blev fanget af overvågningskameraer og den 25-årige mand indrømmede at have affyret 14 skud. På trods af det bliver han nu frikendt.
Skudduellen fandt sted udenfor Söderskolan i Helsingborg en sommerdag for næsten tre år siden. Flere børn spillede fodbold på kunstgræsset, da de pludselig befandt sig i en byge af kugler fra de to mænd. 
25-årige affyrede 14 kugler med et maskingevær, mens hans rival brugte en pistol.
"Det er et mirakel ingen kom til skade," sagde anklager Hans Åkesson til den lokaltidningen, da anklageskriftet blev bragt sidste sommer.
Hændelsesforløbet blev fanget af skolens overvågningskameraer. Da det ikke var muligt at bevise, hvem affyrede de første skud, og dermed der skød i selvforsvar, valgte anklageren ikke at anklage den 25-årige mand for mordforsøg.
Men nu er det således klart, at den 25-årige bliver frikendt. For ifølge byretten, er billedmaterialet fra overvågningskameraerne ikke beviser nok for, at skyderiet fandt sted. man har aldrig fundet noget maskingevær og man mangler retstekniske beviser for, at det var den 25-årige mand, der skød.
Til politiet tilstod manden ellers at have affyret 14 skud, men under retssagen trak den 25-årige sin tilståelse tilbage, og hævdede, at en anden person havde tvunget ham til at tilstå.

Publiceret 26 March 2016 11:44