Hjemmeværnet skal bevogte grænsen:

Nu skal politiet have hjælp

Af
Af Daniel Sennek

Nu skal politiet have hjælp med grænsekontrollen. Hjemmeværnet skal nemlig kunne sendes til grænsen og assistere. Det skriver Ritzau.
"Det er fint, at regeringen nu begynder at gøre sig nogle tanker om det her. Hjemmeværnet er en rigtig god samarbejdspartner for politiet," siger gruppeformand fra Dansk Folkeparti Peter Skaarup til Berlingske.
"Så det er et skridt i den rigtige retning, og det vil vi gerne drøfte med regeringen, om det kan være en del af løsningen."
Hvis det stod til Dansk Folkeparti, så skal det dog ikke udelukkende være grænsekontrol, som Hjemmeværnet skal assistere med. De så gerne, at de også kunne hjælpe til med andre opgaver. Men det forslag afviser regeringen, erfarer Berlingske.
Formanden for Politiforbundet, Claus Oxfeldt, mener, at det giver god mening, hvis ansatte fra Hjemmeværnet hjælper til ved grænsen. Og det selvom han tidligere har kritiseret DF's forslag om at indsætte danske soldater ved bevogtningsopgaver.
"Der er en verden til forskel på at lade militær bevogte potentielle terrormål i Københavns gader og så at lade Hjemmeværnet assistere ved grænserne, så ideen er OK. Jeg forestiller mig, at hjemmeværnsfolkene, der skal stå ved grænsen, skal stå ubevæbnet og under politiets ledelse," siger han til Berlingske.
"Der er ingen tvivl om, at det vil være en aflastning, hvis man kan undgå at sende så mange betjente til grænsen, som man gør i dag. Men der er mange ting, der skal gøres."

Publiceret 24 April 2016 12:18