Muslimske elever udvandrer fra undervisning

Af
Af Daniel Sennek

En række lærere og elver fra seks forskellige voksenuddannelsescentre har fortalt til Radio24syv, at en gruppe muslimske elever har obstrueret, klaget over eller ligefrem udvandret fra undervisningen på forskeliige VUC-institutioner i hovedstadsområdet. Det skriver Ritzau.
Årsagen? En novelle af Naja Marie Aidt, filmen "En Kongelig Affære" og den danske grundlov. 
Dennis Elgaard Jensen, der er kursistrepræsentant på VUC Hvidovre, har cirka ti gange i løbet af sine to år på skolen oplevet, at muslimske elever er udvandret fra undervisningen.
"Det kan være digte med seksuelle undertoner, det kan være kortfilm med nøgenscener, eller det kan være kritiske tekster om islam, der får dem til at udvandre," siger han til Radio24syv.
Søren Sølvhøj Skovbo har været underviser på HF & VUC København Syd. Og også han har oplevet, at kursister blev vrede eller stødte over hans materialevalg.
"Nogle elever blev stødte over, at jeg havde sat dem til at læse og analysere novellen "Bulbjerg" fra Naja Marie Aidts bog "Bavian", fordi der er udtalt seksuelt indhold i den," siger han til Radio24syv.
Til Radio24syv har en lærer fortalt om elever, der har sparket til møbler i klasseværelset, da de blev undervist i demokrati, ligestilling og ytringsfrihed.
Al den palaver har ifølge Radio24syvs kilder fået flere undervisere til at fravælge visse bøger, tekster og film med nøgenhed, seksuelt indhold eller islamkritik for ikke at støde elever og for at undgå konflikter.
Det bekymrer lektor Tina Magaard fra Aarhus Universitet, der har forsket i Islam.
"Det er problematisk, fordi det betyder, at nogle få ekstreme studerende kan få magt til at lukke nogle perspektiver for de andre studerende," siger hun til Radio24syv.
Peter Zinckernagel, rektor på HF & VUC København Syd, siger til Radio24syv:
"Hvis lærere er nervøse ved at bruge bestemt undervisningsmateriale, skal de tage det op med deres lærerkolleger og ledelsen, for sådan skal det selvfølgelig ikke være."

Publiceret 16 June 2016 08:41