Foto: Naturstyrelsen

Foto: Naturstyrelsen

Efterlod MEGA svinesti:

Lattergas og sprut - 10.000 unge festede i Dyrehaven

Ulvedalene bliver mere og mere populær for unge mennesker fra hele Nordsjælland samt København til at stimle sammen i for at fejre skoleårets begyndelse.

Ifølge Nordsjællands Politi rundede tallet i år de 10.000, hvilket er en stigning i forhold til sidste år på næsten 2.000 unge.
Politikommissær i Nordsjællands Politi Jan Hedager var på dagen indsatsleder i Ulvedalene.

"Det var en travl aften, hvor det politimæssige indtryk var, at de unge var rigtigt berusede, hvilket brugen af samaritter afspejlede. Over 180 havde brug for behandling i løbet af aftenen. De fleste skyldtes fuldeskader, hvor de var blevet dårlige. Særligt bemærkede vi en stor brug af lattergas, som sammen med alkohol, gør dem tossede og dårlige. Flere var derfor inde og lægge sig hos samaritterne. Men det havde også regnet mellem kl. 16-19, som medførte, at en del unge faldt og fik forstuvninger eller andre skader", siger han.

Politiet fik i løbet af aftenen en del 'hilsener' med flasker, som blev kastet mod patruljevogne. Også flere slagsmål blev registreret af Nordsjællands Politi, hvor der i et af dem var 30-35 unge involveret. Men alle er typisk forsvundet, når politiet kommer frem, fortæller Jan Hedager.

En ung mand blev også passet op på vej hjem af en gruppe på 10-12 unge, som uddelte flere knytnæveslag og spark.

Hvem har ansvaret?

Modsat sidste år, hvor fulde unge hobede sig op på Klampenborg Station og løb rundt på skinnerne, havde Nordsjællands Politi taget kontakt til DSB for at få sat flere og dobbelt så lange toge ind, hvilket fik afviklet en gentagende seance, fortæller Jan Hedager.

Igen i år vil Nordsjællands Politi tage et møde med SSP, Natteravnene og Røde Kors for at evaluere dagen.

"Det, som gør det svært, er, at det er tusinde små fester, som mødes til en stor. Der er ingen arrangører bag festen, og dermed er der ingen med et overordnet ansvar, som vi kan kommunikere med. Det gør det til en svær størrelse. Især i forhold til oprydningen, som i år var enormt sløv. Det er ikke kommunens og skovens ansvar at rydde op efter dem", siger Jan Hedager.

Sådan ser der ud, efter 10.000 unge mennesker har festet i Ulvedalen. Privatfoto

Sådan ser der ud, efter 10.000 unge mennesker har festet i Ulvedalen. Privatfoto

Publiceret 16 August 2016 12:27