Faren fra Korup, der 4. august dræbte sin datter, fik opbakning til samværssagen i en Facebook-gruppe.

Faren fra Korup, der 4. august dræbte sin datter, fik opbakning til samværssagen i en Facebook-gruppe.

Mand, der dræbte 8-årig datter, fik støtte i Foreningen Fars Facebook-gruppe

Den 51-årige far J.J., som 4. august dræbte sin 8-årige datter i Korup, fik i den åbne Facebook-gruppe Foreningen Far opbakning til at kræve en 7-7 deleordning med datteren

Af
Af Jane Thoning Callesen

Den 51-årige far J.J., som 4. august dræbte sin 8-årige datter i Korup, fik i den åbne Facebook-gruppe Foreningen Far opbakning til at kræve en 7-7 deleordning med datteren.

Det viser screenshot fra Facebook-gruppen, som Lokalavisen er i besiddelse af.

Som tidligere beskrevet flyttede moren fra J.J., fordi han var voldelig og alkoholisk. Hun ønskede derfor at få fuld forældremyndighed over datteren.

Men J.J. var ikke enig i dette, og han søgte derfor rådgivning i Foreningen Fars åbne Facebook-gruppe, som har cirka 6500 medlemmer.

Forberedte sig på møde

I et opslag, som nu er blevet slettet, beskriver J.J. samværskonflikten med moren og det møde, der 20. juli fandt sted i Statsforvaltningen.

Han fortæller i opslaget, at moren i sin kontaktformular til Statsforvaltningen beskyldte ham for fysisk og psykisk vold og for at have et alkoholmisbrug, men at han forberedte sig på mødet ved personligt at indhente udtalelser fra for eksempel datterens skole og sit arbejde. J.J. skriver blandt andet:

"(Jeg har) lagt 20-25 timers arbejde i et to-siders brev, der forklarer sagen set fra mit synspunkt".

Han beskriver også, hvordan han på mødet argumenterede for, at han, såfremt han blev bopælsforælder, ville sørge for at datteren forblev i samme skole og "skulle se sin mor hveranden uge."

Moren ville derimod, i J.J.s gengivelse, "flytte kommune og skole, have hele forældremyndigheden og kun tillade overvåget samvær."

Mødet endte med, at Statsforvaltningen fastlagde en 7-7 samværsordning, der betød, at pigen skiftevis skulle bo en uge hos hver forælder. Et resultat, som J.J. i opslaget kalder "pissegodt".

Opslaget fik knap 200 likes, og flere medlemmer kom med støttende kommentarer.
"Hang on bro," skrev et af medlemmerne for eksempel til ham.

Ikke vores ansvar

Journalist og samfundsdebattør Ditte Giese har på Twitter rettet en skarp kritik af Foreningen Far, fordi hun mener, at foreningen blindt støtter fædre i at opnå så meget samvær som muligt uden hensyntagen til, hvad der er bedst for barnet.

Landsformand for Foreningen Far, Jesper Lohse, kalder drabet for tragisk, men han anerkender ikke Ditte Gieses kritik og vurderer heller ikke, at Foreningen Far i denne sag kunne have handlet anderledes.

"Så vidt vi kan se, er den pågældende person (J.J., red.) ikke officielt medlem af Foreningen Far. De seneste to måneder har han skrevet en række opslag i vores åbne Facebook-gruppe, som han så har fået respons på. De opslag har vi nu videregivet til politiet," siger han.

"Men selvom vi ikke mener, vi har været direkte involverede i denne sag, giver den selvfølgelig anledning til at reflektere over, hvorvidt vi kunne have gjort nogle ting anderledes," erkender Jesper Lohse.
Skriv gerne din mening i Facebook-opslaget under denne artikel:

Publiceret 19 August 2016 11:58