Arkivfoto: Michael Wulff.

Arkivfoto: Michael Wulff.

Flugtbilist kørte 144 kilometer i timen i byen og kastede flasker og koben efter politibil

 
To unge mænd i en hvid Citroen Jumper kørte vanvittigt stærkt, da de torsdag eftermiddag prøvede at flygte fra politiet, efter de var stukket af fra et færdselsuheld i Silkeborg klokken 13.45. Det skete på Frederiksberggade, hvor de kørte ind i en parkeret bil, oplyser lokalpolitiet i Silkeborg.
Fra Silkeborg kørte de mod syd, hvor politiet fik kontakt til bilen på Nørresnedevej mod Nørre-Snede. Her blev flugtbilen, som var en stålen bil med stjålne nummerplader, målt til 140 kilometer i timen på landevejen, hvor man må køre 80, oplyser Horsens Lokalpoliti.
Eftersættelsen fortsatte igennem Klovborg, hvor man må køre 60 kilometer i timen. Her kørte flugtbilisten hele 144 kilometer i timen, hvilket svarer til en overskridelse på 140 procent. Altså mere end dobbelt så stærkt som tilladt. Den hvide Citroen kørte med denne hastighed endda venstre om to helleanlæg, oplyser Sydøstjyllands Politi, der bidrog med fire patruljebiler sammen med to patruljer fra Midt- og Vestjyllands Politi.
Undervejs kastede de også flasker og et koben mod politibilerne.
 

Flygtede og stjal ny bil

 
Politijagten på den hvide Citroen Jumper sluttede på Stationsvej i Ejstrupholm. Her fik politiet anholdt føreren af bilen, som var en 22-årig mand fra Sydsjælland.
Passageren stak af til fods og nåede at stjæle en ny bil, der tilfældigvis holdt med nøglen i tændingen. Det var en sølvgrå Passat, som han kørte mod nord i. Efter nogle kilometer kørte han fast på en mark ud for Smedebækvej 34 og stak igen af på gåben. Han forsøgte at stjæle en traktor på en gård, men da det ikke lykkedes, blev han lidt senere fanget på en lidt afsides mark af en hundepatrulje. Han blev anholdt klokken 15.45.
Denne mand var 35 år og ligeledes fra Sydsjælland. Han har en kriminel fortid og vil derfor blive fremstillet i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling. Det oplyser Mette Therkildsen fra Lokalpolitiet i Silkeborg.
 

null

Publiceret 21 October 2016 09:45