58-årig snydt så vandet driver på Facebook:

Offer for grotesk fupnummer man bare IKKE må hoppe på

 
En 58-årig mand fra Odsherred Kommune anmeldte onsdag formiddag til Midt- og Vestsjællands Politi, at han højst sandsynligligt var blevet bedraget via Facebook.

I løbet af sommeren og efteråret har manden kommunikeret via Facebook med en mand, der udgav sig for at være Frankrigs finansminister. Den falske finansminister har tilbudt den 58-årige et lån på op til 1 million kroner til en rente på 2 procent, et regulært fupnummer, som den 58-årige dansker i første omgang hoppede i med begge ben.
For nærmere detaljer om lånet overførte den 58-årige 3.500 kroner til manden, der senere krævede - og fik - yderligere 10.000 kroner til betaling for en forsikring, så långiveren kunne være sikker på at få sine penge igen.

Den 58-årige fik nu mistanke om, at noget var galt, og ved politiets nærmere undersøgelse af korrespondancen bar det tydeligt præg af, at den var oversat fra et fremmedsprog til dansk gennem et program som Google Translate.

Det viste sig samtidig, at den "franske finansminister" formentlig reelt opholdt sig i Burkina Faso, og derfor måtte politiet meddele den 58-årige, at mulighederne for at hjælpe og indlede en strafferetlig sag mod ham var umulig. Manden må derfor vinke farvel til den 13.500 kroner han nåede at sende, oplyser politiet.

Publiceret 24 November 2016 10:13