Foto: Arkiv

Foto: Arkiv

Igen i år:

Muslimer rydder op på Rådhuspladsen

Af
Af Daniel Sennek

Tidligt søndag morgen lå de fleste nytårsfejrende danskere nok og sov i deres senge - eller måske var de slet ikke gået i seng endnu. Men en gruppe morgenfriske muslimer havde igen i år taget turen til Rådhuspladsen, hvor de hele morgenen har gået og ryddet op efter nytårsaften.
Gruppen med de grønne veste kalder sig 'Muslimer for fred', og det er sjette år, de rydder op på pladsen.
"Det er ikke en oprydning, der redder verden, men det er den lille symbolske gestus, der kan inspirere nogle og give et positivt billede af vores samfund, muslimer og det, som vi mener er den rigtige side af islam," siger Imad Malik, der er initiativtageren bag 'Muslimer for fred', til TV 2. 
Oprydningen bliver blandt andet foretaget for at komme fordommene om muslimer til livs. Men mest af alt er det en symbolsk gestus, der skal vise samfundet, at de er tro mod deres land. Danmark.
"Vi vil gerne vise, at vi også er en del af samfundet. Vi ser det som en god gerning at hjælpe sine medmennesker. Der findes etniske danskere, som slet ikke kender folk med muslimsk baggrund, og enten har fordomme eller er nysgerrige omkring det," fortæller Imad Malik til TV 2 og fortsætter:
"Så det er ikke bare skraldet, vi er her for. Hvis ikke vi fjernede det, ville Københavns Kommune gøre det. Vi vil også gerne sende et positivt signal til alle danskere, muslimer som ikke-muslimer."

Publiceret 01 January 2017 09:16