DF:

"Det skal være lovligt at offentliggøre overvågningsbilleder af butikstyve"

Af
Af Daniel Sennek

 
En hjemmeside fyldt med overvågningsbilleder og videoer af butikstyve, hjemmerøvere og lignende kriminelle. En hjemmeside, hvor de kriminelle stilles til skue for alt og alle, hvis de er fanget på et privat overvågningskamera. Sådan en hjemmeside stiller Dansk Folkeparti nu krav til politiet om at oprette, og dermed gøre det lovligt at offentliggøre overvågningsbilleder. 
Det skriver DR.dk.
I dag får du en bøde på omkring 5.000 kroner, hvis du som butiksejer eller privatperson lægger videooptagelser af tyve eller røvere ud på sociale medier, men det vil Dansk Folkeparti altså nu gøre op med.
Partiet vil derfor pålægge politiet at lægge overvågningsbillederne ud på en særlig hjemmeside, hvorfra almindelige mennesker kan dele videoerne på sociale medier og andre steder.
"Det er urimeligt overfor de mange butiksejere, der måske ikke engang kan få hjælp af politiet og kun står tilbage med en overvågningsvideo, som de ikke må lægge ud," siger retsordfører Peter Kofod Poulsen (DF) til dr.dk.
Kun hvis særlige politifaglige hensyn taler for det, skal politiet have mulighed for ikke at offentliggøre billederne, lyder det.
"Det skal være politiet, der styrer det efter faste rammer, men hvor borgerne i højere grad end i dag får mulighed for at dele de her billeder," siger Peter Kofod Poulsen til dr.dk og fortsætter:
"Det gode ville også være, at politiet – når man får fat i den pågældende person – vil kunne fjerne billedet fra hjemmesiden. Når man så deler det fra en hjemmeside, og linket forsvinder, så har det ikke samme konsekvens som i dag på Facebook, hvor ting altid vil ligge der."

Publiceret 14 January 2017 13:14