"Direktør" snød firma for 228.000 kroner:

Nu advares alle firmaer mod at gå i denne fælde

 
Tikker der pludselig en mail ind med besked om, at chefen er ude at rejse og mangler penge, som skal overføres til en udenlandsk konto, så skal man nok lige tjekke mailens ægthed.
Flere danske firmaer blev onsdag kontaktet og forsøgt fuppet efter netop denne snedige model.
To firmaer i Silkeborg blev ifølge Silkeborgnyt bedt om at overføre 19.510 euro til en konto i National Westminster Bank i Birmingham. Begge mails var tilsyneladende afsendt fra firmaernes direktører. Men i stedet for bare at parere ordre og straks sende pengene, gik firmaerne heldigvis til politiet.
Så snarrådige var et autofirma i Ringsted desværre ikke, da de modtog en mail med anmodning om at overføre 29.900 euro, svarende til 228.000 kroner, ligeledes til en konto i England.
Pengene blev overført uden mistanke, og først senere på onsdagen viste det sig, at der var tale om bedrageri.
Midt- og Vestsjællands Politi vil meget gerne benytte lejligheden til at advare alle andre virksomheder om at ryge i samme fælde:
"Vi får med jævne mellemrum denne type anmeldelser, og der er grund til at advare specielt firmaer imod at den type overførsler foretages uden det først er kontrolleret hos den, der står som afsender. Vi prøver naturligvis at finde frem til afsenderen af fupmailen, men vores erfaring siger os, at det nærmest er en håbløs opgave, da disse mails normalt sendes fra nogle mystiske steder, hvor det hele fortaber sig i tågerne," siger kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi, Carsten Andersen, til Lokalavisen.dk.
"Det allervigtigste med historier som disse er, at få advaret alle derude. De falske mails minder grafisk utroligt meget om dem, som direktøren normalt sender, og afsenderens mailadresse ligger også tæt op ad direktørens, så det kan virke reelt. Men kontroller det nu for en sikkerheds skyld," lyder rådet fra Carsten Andersen.

Publiceret 26 January 2017 12:10