Rumænsk storsvindler og hans kumpan efterlyses:

Har plyndret danskere for over 500.000 kroner

Se godt på billedet i denne artikel. Kan du genkende de to mænd? Manden til højre er en 47-årig efterlyst mand af rumænsk oprindelse, mens hans medgerningsmand ses til venstre. De to har begået et hav af tricktyverier i Danmark - senest i Rungsted Kyst, Hørsholm og Espergærde.
Tricktyverierne har primært fundet sted i supermarkeder og indkøbscentre i Nordsjælland og København, og det samlede udbytte er på nuværende tidspunkt over 500.000 kroner.
Nordsjællands Politi har tidligere efterlyst manden til højre på billedet, men gør det nu igen.
Han beskrives som 170-175 cm høj, kraftig af bygning, mørkt, kort hår, der er tyndt i toppen.
"Vi kender hans identitet og har, siden han blev efterlyst første gang, modtaget op mod 30 henvendelser fra borgere, som mener at have set ham. Desværre er det ikke lykkedes at anholde ham. Derfor er vi fortsat meget interesserede i at høre fraborgere, som har ser manden eller har kendskab til hans tilholdssted, den bil, han kører eller andre oplysninger om ham," siger kriminalassistent Michael Rasmussen fra Nordsjællands Politi.

De seneste anmeldelser af tricktyverier viser, at den 47-årige mand har en medgerningsmand, som Nordsjællands Politi nu også efterlyser i håb om at få ham identificeret.

Der er tale om en 30-35-årig mand, ca. 175 cm høj, kraftig af bygning med meget kort mørkt hår.

De to har slået til i mindst fem tilfælde siden den første efterlysning blev bragt i begyndelsen af januar. Det seneste anmeldte tilfælde er fra Espergærde Centret den 19. januar.

Nordsjællands Politi beder samtidig forretningsdrivende og handlende om at være opmærksomme på de to personer, som typisk udvælger sig ældre borgere som mål. Deres fremgangsmåde er at aflure borgerens pinkode i forbindelse med betaling i en forretning og herefter følge efter vedkommende – ofte helt med til borgerens bopæl. Her skaber de under påskud af at spørge om vej eller anden hjælp så meget forvirring, at de kan stjæle borgerens dankort og efterfølgende bruge det til at hæve penge fra borgerens konto.

Har man oplysninger om de to mænd vil Nordsjællands Politi gerne kontaktes på telefon 114.
Del gerne politiets efterlysning af de to mænd i facebookopslaget nedenfor.

Publiceret 26 January 2017 14:45