Dykkere fra brandvæsnet har ledt i åen i Aarhus efter Nick Langkjær Hansen fra Horsens. Han forsvandt efter en bytur i Aarhus natten til søndag i forrige weekend. Foto: Danni Paulsen.

Dykkere fra brandvæsnet har ledt i åen i Aarhus efter Nick Langkjær Hansen fra Horsens. Han forsvandt efter en bytur i Aarhus natten til søndag i forrige weekend. Foto: Danni Paulsen.

Forsvundet på 11. døgn:

Missing People genoptager eftersøgningen af Nick fra Horsens

Politiet har stoppet den fysiske eftersøgning - men Missing People fortsætter i samarbejde med Nicks pårørende

 
Østjyllands Politi har stoppet den fysiske eftersøgning af Nick Langkjær Hansen fra Horsens, der forsvandt og har været forsvundet siden en bytur i forrige weekend i centrum af Aarhus. Politiet har ledt i åen med dykkere og søgt i havnebassinerne efter den unge mand, som frygtes at være udsat for en ulykke. Senest i mandags blev der søgt i et af havnebassinerne efter Nick Langkjær Hansen.
“Der skal ske noget nyt, før vi genoptager den fysiske eftersøgning, men vi søger stadig efter videooptagelser for at finde ud af, om han er blevet set senere end søndag klokken 05.23, hvor han forlod McDonald's på Store Torv,” fortæller pressekoordinator Marianne Morgen, Østjyllands Politi.
Den frivillige organisation Missing People fortsætter til gengæld eftersøgningen i samarbejde med de pårørende, som har bedt Missing People gå ind i sagen. Missing People har søgt i Aarhus efter Nick fra tirsdag til søndag i sidste uge, hvor der deltog omkring 100 personer de fleste dage. I dag, onsdag, genoptager man eftersøgningen efter to dages pause.
“Folk var trætte og havde brug for et par hviledage. Det er jo mere eller mindre de samme folk, der kommer hver dag. I denne eftersøgning deltager rigtig mange unge - den unge mand har en rigtig stor vennekreds, der hjælper,” fortæller Vivian Winther Eriksen, formand for Missing People.
“De nærmeste pårørende får ikke lov til at deltage i eftersøgningen. De sidder ved mig, hvor jeg kan passe på dem, og hvis der bliver fundet noget og sendt et billede til mig, kan jeg hurtigt vende det med dem,” forklarer formanden.
“Vi bidrager med at søge i specifikke områder, de pårørende gerne vil have undersøgt, og der kan være nogle ting i forhold til vennerne, som vi kan hjælpe de pårørende med at undersøge. Vi tilbyder desuden at være bisidder til deres møder med politiet, for de glemmer halvdelen af, hvad der bliver sagt. Og så er vi der som en støtte til de pårørende. Mange finder tryghed ved at være hos os under eftersøgningen,” siger Vivian Winther Eriksen.
Hun tilføjer, at de pårørende ikke ønsker at tale med pressen om sagen. Det magter de ikke i situationen.

Certificerede hunde

Missing People har en hundeenhed med certificerede søgs- og redningshunde, som lørdag og søndag deltog i eftersøgningen i Aarhus.
“Vi søgte i en skov og nogle grønne arealer, hvor det er mest praktisk at søge med hunde,” forklarer formanden for Missing People.
“Vi fortsætter eftersøgningen i det omfang, vi kan bidrage, så længe vi ikke ved, hvad der er sket. Der er kun to ting, der kan stoppe os. Det er, hvis politiet beder os stoppe, eller de pårørende siger, vi skal stoppe.
Både Østjyllands Politi og Missing People opfordrer folk i Aarhus til at kigge efter Nick i baggårde og cykelskure med videre.
“Vi fastholder, at der er 50 procent chance for at finde den unge mand i god behold, og så er desværre 50 procent risiko for et træls udfald,” siger Missing Peoples formand.
 

24-årige Nick Langkjær Hansen fra Horsens havde ved Lokalavisens deadline onsdag formiddag været forsvundet i cirka 10 døgn. Privatfoto

24-årige Nick Langkjær Hansen fra Horsens havde ved Lokalavisens deadline onsdag formiddag været forsvundet i cirka 10 døgn. Privatfoto

Publiceret 08 February 2017 11:00