Denne hund er af racen Mastiff - og har ikke noget med sagen at gøre

Denne hund er af racen Mastiff - og har ikke noget med sagen at gøre

Muskelhunden Rufus angreb fire cyklister:

Først aflivet efter det fjerde angreb

Af
Af Daniel Sennek

 
Rufus var ejet af en 46-årig kvinde, der nu er i gang med det retslige efterspil efter en række voldsomme episoder sidste år.
I juni 2016 blev mindst fire cyklister angrebet af den samme muskelhund, da de cyklede forbi ejendommen hvor hunden boede. Det var Rufus - og han er nu blevet aflivet nogle måneder efter angrebene. Til gengæld er retssagen mod hundens ejer først lige begyndt. 
Det skriver jv.dk.
Kvinden mødte ikke op til retsmødet, men står til en bøde på 15.000 kroner for overtrædelse af hundeloven, samt for ikke at have tegnet den lovpligtige ansvarsforsikring for Rufus.
Da kvinden ikke mødte op til retsmødet, så retten sig nødsaget til at hyre hende en forsvarer, for at kunne begynde sagen.
Det første spørgsmål i retten var, om Rufus var en lovlig race.
I anklageskriftet er hunden opført som af racen "Irsk Staffordshire Terrier". Den er ikke på listen over ulovlige hunde. Men den er heller ikke en anerkendt race. Faktisk bruges den betegnelse samt andre lignede konstruerede racenavne for at dække over, hvad hundene i virkeligheden indeholder. Det kan for eksempel være Amerikansk Staffordshire Terrier også kendt som den ulovlige Amstaff.
"Der bliver jo lavet en del krumspring for at omgå forbuddet mod de forbudte racer; for eksempel af sælgerne," bekræfter adfærdskonsulent Lise Lotte Christensen fra Dansk Kennel Klub overfor jv.dk.
Hun kender dog hverken til retssagen eller Rufus.
Men man har ikke hørt om racen i Dansk Kennelklub.
"Jeg kender den ikke. Der findes rigtig mange racer; omkring 350. I Danmark har vi 225. Men der findes en masse variationer og blandinger," konstaterer Lise Lotte Christensen.

Publiceret 09 February 2017 08:41