Politiet advarer om nyt fejt trick:

"Dit barnebarn er kørt galt"

Af
Af Daniel Sennek

 
”DIT BARNEBARN ER KØRT GALT”
Sådan starter Nordsjællands Politi deres advarsel på Facebook - og sådan starter svindlere telefonsamtaler på en helt ny måde. Mindst seks bedstemødre fik mandag den besked overrakt via telefon.
"Gudskelov viste det sig at være lodret løgn, hvilket jo er positivt. Det er så også det eneste positive ved historien, for årsagen til opkaldene var ganske nederdrægtig," skriver Nordsjællands Politi.

De mindst seks bedstemødre blev nemlig ringet op af en endnu ukendt person, der overbragte nyheden om, at deres barnebarn havde været involveret i en alvorlig trafikulykke, og at barnebarnet lå på hospitalet.
"Barnebarnets bil derimod var stadig på stedet for ulykken, og den skulle nu bugseres væk. Af den årsag måtte bedstemødrene meget gerne hoste op med 10.000 kroner kontant, så autohjælpen kunne få sin betaling. Pengene ville snarest blive afhentet på adressen," advarer politiet.
Nordsjællands Politi skriver, at det desværre ikke er første gang, at de oplever, at svindlere ringer til bedsteforældre og beder om penge. Enten til udbedring af vandskade, betaling for flyttebil eller som i dette tilfælde en omgang autohjælp.
"Og det er desværre nok heller ikke sidste gang, at vi ser noget lignende, og derfor anbefaler vi jer at tage en snak med eventuelle ældre i jeres omgangskreds og fortælle denne historie videre, så ingen ender med at bide på bedragernes krog," skriver Nordsjællands Politi.
"Vi har ikke tænkt os at gå i detaljer med, hvad vi synes om bedragere, der lyver over for bedstemødre og siger, at deres børnebørn er kørt galt. Vi er sikre på, I selv kan forestille jer, hvad vi tænker om den type opførsel."

Publiceret 10 May 2017 09:31