To unge drenge fandt bevidstløs lille pige midt på gaden:

I bilen var far og mor gået kolde - faderen var efterlyst fange

Af
Af Daniel Sennek

 
Natten til søndag udspillede sig et drama af de større i den københavnske forstad Rødovre. Her fandt to unge drenge nemlig en lille pige liggende udenfor en bil, hvori forældrende sad. Forældrene forsøgte drengene at vække, men de var tilsyneladende gået kolde, for de vågnede ikke engang, da drengene ruskede i dem. I bilen var yderligere mindst et par børn og mulige rester af hårde stoffer.
Det skriver Rødovre Lokal Nyt med baggrund i et Facebook-opslag.
Her beskriver faderen til den ene af de unge drenge, hvad hans søn har fortalt ham. Sønnen beskriver, hvordan han og vennen omkring midnat ser en lille pige stå at leger med en bildør.  De går videre, da der sidder voksne i bilen. Men da de to venner har besøgt deres fælles ven går turen hjemad efter 45 minutter.
"De går hjem ad samme vej. Denne gang er scenen en helt anden. Her finder de den 5 årige pige liggende stille midt på vejen, med hovedet nedad! De prøver at vække barnet men hun reagere slet ikke, de kan slet ikke få liv i hende, men de kan høre, at hun febrilsk trækker efter vejret," skriver Henrik Vang.
"De ser, at den bil hun stod ved tidligere er dugget helt til, og går derfor hen og åbner bildøren. Her vælter der 2 små ben ud fra et andet barn - og Nicclas og vennen får selvfølgelig et chok. De kigger ind i bilen og ser at en kvinde ligger henover et 3. Barn, og bag rattet sidder der en mand med tattooveringer i hele hovedet. Nicclas og hans ven råber og skriger ind i bilen at de skal vågne, der er ingen respons overhovedet. De rusker i kvinden, men der sker intet. Det eneste der sker er at en baby på bagsædet begynder at græde."
Derfor kontakter Henrik Vangs søn, Nicclas og hans ven med det samme politiet. Men her beskriver Henrik Vang, at drengene ikke bliver mødt med den service, de havde forventet.
""Har i drukket","Hvor gamle er i". Det er ikke fis, siger Nicclas. "Så må i vække manden". Politiet mener åbenbart ikke at et bevidstløst barn midt på en vej, 3 bevidstløse mennesker og et grædende barn i en bil er en prioritering!! Der går godt over 20 minutter før politiet kommer!"
Hos Københavns Vestegns Politi bekræfter man, at man rykkede ud til episoden. Heldigvis kom ingen noget til, fortæller politiet.
"Vi var derude, efter vi havde fået meldingen om et barn, der lå og sov udenfor en bil. Der var åbenbart nogle mennesker, som havde behov for at få hjælp til at komme hjem. De var fra den anden ende af landet, og så var der lidt sociale myndigheder inde over. Men der var ikke nogle mennesker, der kom noget til," forklarer vagtchef ved Københavns Vestegns Politi Peter Grønbæk til BT.
Og man har også stor ros til drengene, der reagerede som de gjorde.
"Der er grund til at rose de to unge drenge der kontaktede politiet. De har udvist samfundssind og har gjort netop det vi opfordrer alle borgere til, der måtte se noget mistænkeligt eller potentielt farligt – nemlig at ringe til politiet," siger vicepolitiinspektør Steen Harpsøe fra Københavns Vestegns Politi.
I en pressemeddelelse skriver politiet, at de på baggrund af det skrevne Facebook-opslag har gennemgået politiets optagelser af alarmopkaldet.
"Det er en af vores bedste folk i vagtcentralen, der modtog opkaldet fra de to drenge. Det er min vurdering ud fra optagelserne, at de får en høflig, korrekt og hurtig behandling af politiet i telefonen," siger Steen Harpsøe.
"Vi vil gerne invitere drengene og deres forældre ind på politigården i Albertslund for at lade dem høre alarmopkaldet og forklare dem, hvorfor vi håndterede situationen som vi gjorde," siger vicepolitiinspektør Steen Harpsøe.
Københavns Vestegns Politi sørgede i samråd med familiens hjemkommune for at det 5-årige barn, barnets to søskende og børnenes mor blev kørt hjem i en taxa efter episoden. De sociale myndigheder står for den fremadrettede håndtering af sagen.
Politiet meddeler ikke, hvad der skete med manden, men ifølge Henrik Vang blev han anholdt, "da han åbenbart er efterlyst, fordi han var stukket af fra fængslet."

Publiceret 30 May 2017 07:34