Blodet flød, da muskelhund angreb børn:

"Pigen er panisk og skriger, at hunden har bidt hende"

Af
Af Daniel Sennek

 
"De to piger stod og græd. Pigen er panisk og skriger, at hunden har bidt hende. Jeg skælder hunden ud: "Ka' du skrubbe hjem!". Hun løftede op i kjolen/nederdelen; hun var bidt i venstre lår. Blodet løb."
Sådan forklarer et vidne den ubehagelige oplevelse, som han havde, da han skulle hente sine egne børn, skriver Jydske Vestkysten.
Vidnet var i retten, fordi hunden Rufus er centrum i en retssag, hvor den angiveligt har angrebet fire cyklister. Men nu er dommen blevet udsat. Årsagen er en fejl i anklageskriftet, hvor et tispunkt er noteret forkert.
Fejlen drejer sig om det angreb, som den irske staffordshire terrier skulle have udført den 24. juli 2016 klokken 16. Her kunne to vinder - den tiltalte kvindelige hundeejers mand og søn - nemlig kategorisk afvise, at det har fundet sted. Da Rufus og rottweileren Sofie på det tidspunkt ligger indenfor på sofaen.
Men med det sidste vidne blev tidspunktet endelig opklaret. Han var kommet to cyklende piger til undsætning, da den ene af dem var blevet bidt af Rufus. Og det var omkring klokken 13.30, for han var på vej i børnehaven i bil for at hente sine egne børn, da han så "muskelhunden".
Pigen var 13 år og havde sin lillesøster med.
Men alligevel mente forsvarer Rasmus Paludan, at hans klient skulle frifindes, da pigen ikke er blevet bidt klokken 16, som anklageskriftet nævner.
Anklager Britt Ankersø var dog af en anden opfattelse.
"Tidspunktet er en bi-omstændighed, som dommeren kan rette til," sagde hun ifølge Jydske Vestkysten, og procederede for, at den 46-årige hundeejer skal dømmes for alle fire hundebid og manglen på en ansvarsforsikring.
Dommer Leon Fredgaard optog sagen til dom. Det vil sige, der bliver afsagt dom om en uge.

Fire gange fra den 1. juni til den 24. juni sidste år skal hunden Rufus have bidt forbipasserende cyklister ved Koldingvej i Gabøl. Efter den to gange samme dag havde bid to forskellige cyklister, fjernede politiet den.

Den fik en dødsdom, men aflivningen blev stillet i bero, da dens 46-årige kvindelige ejer klagede. Siden anlagde hendes advokat en civil sag om spørgsmålet. Byretssagen, hvor kvinden er tiltalt for overtrædelse af hundeloven, begyndte i januar. Der falder dom om en uge.

Publiceret 26 June 2017 08:22