Kvinde blev gennembanket med jernstang på åben gade:

Denne mand steg ud af sin bil og reddede hendes liv

21-årige Mohammad Ahmad fra Helsingør blev hædret af Nordsjællands Politi, fordi han reddede en ung kvinde fra mishandling

Læsernes favorit-artikler:
21-årige Mohammad Ahmad er en af hverdagens helte. Han reddede sandsynligvis en kvindes liv, da han afbrød et voldeligt overfald, som nemt kunne have endt fatalt. Fredag blev han hædret af Nordsjællands Politi, da han modtog en dusør for sin indsats.
Episoden skete en tirsdag aften klokken 22.20, da Mohammad kom kørende i sin bil på Nordvej i Helsingør. Her så han pludselig en mand stå hen over en kvinde, som lå ned på asfalten. Manden trykkede kvinden ned mod asfalten, mens han slog kvinden gentagne gange med et metalbordben i hovedet og på kroppen.
"Han stod bare og fyrede jernstangen ned i hovedet og i ansigtet på kvinden. Så jeg nåede ikke at tænkte så meget. Jeg trak bare håndbremsen på bilen og løb mod dem. Der jeg kom derhen hørte jeg ham råbe, du fortjener det, du fortjener det, mens han slog igen og igen. Jeg greb fat rundt om ham og løftede ham væk fra den stakkels kvinde. Så råbte jeg til ham, at han bare skulle blive stående og forholde sig helt i ro," siger Mohammad om den dramatiske og ubehagelige situation, som han stadig husker klart.
"Blodet sprang ud af ansigtet på hende, og jeg kunne faktisk slet ikke se hendes ansigt. Det var helt rødt af blod. Uanset hvad hun har gjort, så forstå jeg ikke, at nogen kan finde på sådan noget. Jeg har aldrig set noget lignende," siger han.
LÆS OGSÅ: Sygeplejerske kravlede frygtløst ind under s-tog og reddede mand, der lå fastklemt 
Mohammads far kom efterfølgende tililende fra bilen med vand til den tilskadekomne kvinde, som næsten var bevidstløs. Det lykkedes både at yde førstehjælp til hende og holde gerningsmanden skak, indtil politiet ankom.

"Ingen kan vide, hvornår det var stoppet, eller hvor langt det var gået. Det er ikke til at vide i en situation, hvor en kvinde maltrakteres på denne måde. Den her sag sluttede med, at gerningsmanden blev anholdt. Han har fået en dom for alvorlig og grov vold. Det er din indsats, som har stoppet hændelsen og gjort, at det ikke endte fatalt. Tusind tak for din hjælp. Du kan godt være stolt," sagde chefpolitiinspektør Magnus Andresen fra Nordsjællands Politi blandt andet til Mohammad, da han fik overrakt sin dusør fredag på politigården i Helsingør.
LÆS OGSÅ: Sådan reddede Mikkel ung kvinde fra voldtægt

Her modtager Mohammad sin dusør og en

Her modtager Mohammad sin dusør og en "tak for hjælpen" af chefpolitiinspektør Magnus Andresen fra Nordsjællands Politi.

21-årige Mohammad Ahmad er bestemt en af Hverdagens Helte. Læs hvordan han gjorde en forskel og reddede en kvindes liv.

Opslået af Lokalavisen.dk på%26nbsp;9. november 2015

Publiceret 06 January 2018 15:50