En 56-årig mener ikke, andre har ret til køre på hans vej - heller ikke en ambulance.

En 56-årig mener ikke, andre har ret til køre på hans vej - heller ikke en ambulance.

Livsfarlig strid om vej:

Dømt mand forhindrede ambulance i at komme frem

En ambulance måtte køre en omvej, som kostede fire-fem minutter, da den blev tilkaldt til en adresse i Meløse en nat i juni.
Her havde en 56-årig mand, som mener, han har eneret til at bruge vejen, spærret den med grene, så ambulancen ikke kunne komme forbi og måtte vende om og køre en anden vej.
Manden nægtede sig skyldig, da sagen blev behandlet i Retten i Hillerød i december, men retten kendte ham skyldig i tiltalen.
Manden fik tilbage i 2008 et påbud fra Hillerød Kommune om at holde vejen ryddet og klar til vejkørsel, så brandbiler, ambulancer og lignende kan komme igennem. Men han er flere gange siden 2009 dømt for at overtræde bredskabsloven og ikke gøre vejen ryddelig.

Kastede med sikringer

Den 56-årige mand blev i retten også dømt skyldig for at have begået hærværk mod et elskab på hjørnet af vejen i juni. Ifølge anklageskriftet brød manden skabet op og fjernede sikringer fra det. Da han blev konfronteret af en anden mand, mens han var i færd med at bryde elskabet op, kastede han flere af sikringerne efter den anden mand og ramte ham på låret. Det står der i domsbogen om sagen.
En af sikringerne havde retning mod den anden mands hoved, men ramte ikke.

Søm på vejen

Den 56-årige blev desuden dømt for at have lagt partisansøm ud på vejen for at forhindre andre i at køre på den, hvilket han selv nægtede i retten. De fotos, der var taget af sømmene, mente han, kunne være taget andre steder end på vejen, står der i domsbogen.
Men retten fandt vidnernes forklaringer og billederne troværdige og skelede også til, at manden igennem i flere år har været i konflikt med naboerne. Retten fandt ham derfor skyldig.
Manden blev i Retten i Hillerød dømt for lignende lovovertrædelser i januar – en dom som blev stadfæstet i Østre Landsret i juli. Her blev han idømt fængsel i tre måneder og en bøde på 130.000 kroner. Den dom var han færdig med at afsone 26. december.
Manden blev 5. december idømt fængsel i 60 dage for de nye lovovertrædelser, og han skal betale sagens omkostninger og en erstatning på knap 4000 kroner til elselskabet.

Publiceret 09 January 2018 06:00