Fire mænd dræbte Daniel, mens han bestilte pizza:

Nu skal den spektakulære mordsag i retten

 
Fire mænd skal i dag, torsdag, i Retten på Frederiksberg. Her står de alle anklaget for at stå bag det voldsomme drab på den 21-årige Daniel Kristensen i efteråret 2016. 
Det skriver Ritzau.
En eftermiddag i oktober lød skuddene ved en kiosk i Emdrup i København. Den 21-årige Daniel Kristensen havde bestilt en pizza, da skyderiet begyndte. Han blev ramt to gange og døde to uger efter. En anden mand, i slutningen af 40'erne blev også ramt - men overlevede.
Manden i 40'erne var et tilfældigt offer i et nøje planlagt og udført attentat på den 21-årige Daniel Kristensen. 
De fire gerningsmænd har ifølge anklageskriftet haft forskellige roller i drabet. To af dem på 22 og 23 år er tiltalt for drab, mens de to andre på 22 og 36 år er tiltalt for medvirken til drab.
Derudover er de også tiltalt forsøg på drab og medvirken til forsøg på drab på manden, som blev skudt i ryggen og overlevede.
Torsdag begynder retssagen så mod dem, og det forventes, at den varer 13 dage. Her skal der blandt andet afspilles videoovervågning fra området ved kiosken, ligesom den tældige mand i 40'erne skal vidne sammen med flere andre.
"Der vil dels være en række afhøringer først af de tiltalte. Så er der indkaldt en række vidner, som skal forklare noget om, hvad de så ske ude på gerningsstedet," fortæller anklager Andreas Christensen til Ritzau og fortsætter:
"Der vil være nogle tekniske beviser i form af videoovervågning fra området omkring gerningsstedet. Vi har også indhentet nogle teleoplysninger, som jeg vil præsentere retten for."
Det er tidligere beskrevet, at alle fire mænd har været eller er medlem af banden Mongols - og alle af anden etnisk herkomst end dansk.
Det vil anklageren dog ikke komme ind på før retssagen. Ligesom han heller ikke vil sige noget om motivet for drabet før retssagen. Anklageren forventer, at der vil være dom i slutningen af april.

Publiceret 25 January 2018 07:05