Kurvede kvinder i nøgent oprør:

Sådan ser vi ud - og vi elsker det

Af
Af Jacob Nielsen

Kampen for accept af den naturlige kvindekrop i alle størrelser og uden photoshop har raset de seneste år, hvor et hav af danske kvinde har vist deres utilfredshed med at skulle leve op til kropsidealet, som vi kender det fra blandt andet modeverdenen.

Én efter én er de stået frem og har vist både gyngende hofter, svulmende bryster og blævrende maver og numser i kampen mod kropsskam.

I en serie af to har vi samlet nogle af de mange artikler med kvinder, som spreder kropspositivisme og rå girlpower med deres frodige kroppe.

SE KVINDERNE SLÅ SIG LØS I BILLEDGALLERIET HER PÅ ARTIKLEN.

Mariann

Plussize-modellen, Mariann Louise Ørum Jensen, vil lære kurvede kvinder at elske dem selv og deres spejlbillede.

LÆS HISTORIEN HER: Kurvede Marianns fantastiske udvikling: Nu tør jeg vise mine former

Mariann.

Mariann.

Angelina

Fotojournalist Angelina Nielsen Owino fra Vejle viser, at overvægt ikke behøver at være negativt, og at tykke piger godt kan være skønne og elske deres kroppe.

LÆS HISTORIEN HER: Angelinas kamp mod skønhedsidealet: Se min nøgne frodige krop

Anne-Mette

Aarhuspigen Anne-Mette Juel Tassing var en af seks danske piger, som var med i opløbet om at blive Danmarks første kurvede Topmodel. Hun synes, modebranchens tynde modeller signalerer noget helt forkert til unge piger.

LÆS HISTORIEN HER: Anne-Mette: "Jeg vil ikke tabe mig 10-15 kilo for at blive model"

Anne-Mette.

Anne-Mette.

Mary

Gennem årene har 28-årige Mary Consolata Namagambes velvoksne attributter voldt hende mange problemer og skabt irriterende situationer. Det fortalte hun til protestmarchen "SlutWalk 2017".

LÆS HISTORIEN HER: Mary nægter at skjule sine store bryster: "Det er mine patter, og jeg viser dem, hvis jeg har lyst"

Mary.

Mary.

Topløse på stranden

Du skal efterhånden pløje mange kvadratmeter sand igennem, hvis du vil finde en topløs kvinde på de danske strande, og den udvikling var en af grundene til, at der en augustdag i 2016 blev afholdt international "GoTopless Day" verden over - også i Aalborg - hvor der blev demonstreret for, at kvinder skal have lige rettigheder som mænd til at svømme og bade i bar overkrop.

LÆS HISTOTRIEN HER: Kvinder smed bhén i protest - vil bade topløse ligesom mænd

55-årige Anna

55-årige Anna viser, hvordan en helt almindelig kvinde midt i 50erne ser ud. Håbet er, at andre kvinder vil lære at elske deres kroppe, som de er.

LÆS HISTORIEN HER: 55-årige Anna smider tøjet i kampen mod kropsidealet: "Både mænd og kvinder skriver jeg burde skamme mig"

Anna.

Anna.

Louise

Når man stiller sig frem i rampelyset, så er der fare for, at man får nogle øretæver. Når man så oven i købet bliver kendt for at ryste sin numse, så er det ikke kun øretæver, men decideret tæsk og verbal vold, man skal stå model til. Det har Louise Kjølsen måttet sande.

LÆS HISTORIEN HER: Hun bliver kaldt fed, blævrende, flæskerøv og medieluder: Sådan ryster jeg det af mig

8 danskere

Syv kvinder og en mand viste stort mod, da de gik forrest ved lørdagens store karnevalsparade i København kun iført undertøj. Modellerne var nemlig ikke, som modellerne du kender fra modebladene. Der var strækmærker, celulisis og deller her og der - men det var også meningen. For de otte danskere var nemlig en del af den internationale kampagne "Bodylove" med plussize-model og fotograf, Silvana Denker, i spidsen. Hendes kampagne sender budskabet om respekt og tolerance, og målet er at bekæmpe kropsskam og mobning.

LÆS HISTORIEN HER: Til kamp mod kropskam og mobning: Otte danskere smed tøjet og viste deres "uperfekte" kroppe

Publiceret 25 January 2018 13:41