Flere kurvede kvinder i nøgent oprør:

Elsk os som vi ser ud - det gør vi!

Dette er artikel 2 i en serie om kvinder, som spreder kropspositivisme

Af
Af Jacob Nielsen

 

Kampen for accept af den naturlige kvindekrop i alle størrelser og uden photoshop har raset de seneste år, hvor et hav af danske kvinde har vist deres utilfredshed med at skulle leve op til kropsidealet, som vi kender det fra blandt andet modeverdenen. 

Én efter én er de stået frem og har vist både gyngende hofter, svulmende bryster og blævrende maver og numser i kampen mod kropsskam.

I en serie af to har vi samlet nogle af de mange artikler med kvinder, som spreder kropspositivisme og rå girlpower med deres frodige kroppe.

Du kan se serie 1 her: Kurvede kvinder i nøgent oprør: Sådan ser vi ud - og vi elsker det

SE KVINDERNE SLÅ SIG LØS I BILLEDGALLERIET HER PÅ ARTIKLEN.

Marlene

Vejlepigen, Marlene Christensen, var en af i alt seks danske piger, som i 2016 deltog i opløbet om at blive Danmarks første kurvede topmodel på Kanal 4. Hun var vild med, at kurvede piger, som hende selv, endeligt fik chancen.

LÆS HISTORIEN HER: Marlene blev mobbet med sin krop: "Jeg synes, det er vigtigt at sende et signal til unge piger"

 

20 kurvede kvinder på fotoshoot

Det væltede ind med tilmeldinger, da Curvylicious.dk arrangerede et helt specielt event for kurvede kvinder, som havde chancen for at blive model for en dag og samtidig få sig selv et ordenligt selvtillidsboost.

LÆS MERE HER: 20 kurvede kvinder sprang ud som labre og frække modeller: Se billederne

Melinda

På Instagram følger over 66.000 personer den 24-årige Insta-model Meelindaaj. Hendes mission er at sprede kropspositivisme ved at vise, at man sagtens kan have selvtillid og elske sin krop uanset, hvilken størrelse man har.

"Det er et sted, hvor jeg kan udtrykke mig selv, og hvor jeg viser, at vi kvinder med kurver sagtens kan tillade os at klæde os sexet - også med stramme toppe, hvis det er det, vi vil," siger hun.

LÆS HISTORIEN HER: Melinda viser sin naturlige M-skål: "Jeg spreder kropsglæde"

Bodylove

Mariann Louise Ørum Jensen viste diversitet og mangfoldighed, da hun, sammen med syv andre danskere, kun iført undertøj gik gennem strøget under overskriften "Bodylove".

"Vi vil vise, at uanset hvordan man ser ud, så har man lov til at være glad for sig selv og den måde, man ser ud på. Man skal ikke skamme sig, og man skal ikke gemme sig væk," lød det fra Mariann.

LÆS ARTIKLEN OG SE BILLEDER HER: Forrest i sambaparade kun iført undertøj: "Jeg vrikker med alt, hvad jeg ejer og har"

Mariann ses i midten.

Mariann ses i midten.

Martha

Ifølge Martha ligger mange kvinder under for, at andre bestemmer, hvordan de skal gå klædt og, hvordan de skal opføre sig. Det er hun stærkt imod, og hun sendte derfor et klart signal til sommerens "Slutwalk".

LÆS ARTIKLEN HER: Martha gik nøgen gennem København iført strap-on: "Jeg finder mig ikke i noget mere"

Publiceret 30 January 2018 12:30