Holger greb vandslangen, da han så ejendom i brand:

Reddede både hund og hus

Holger Lorentzen handlede hurtigt, da der udbrød brand i en landejendom - og der lå en bevidstløs hund derinde. Nu har han fået en belønning på 2.000 kr. af politiet

Af
Jeppe Helkov

57-årige Holger Lorentzen fra Helsinge viste i oktober sidste år ekstraordinært stort heltemod. Derfor blev han for nylig hædret, da Nordsjællands Politi fejrede hverdagens helte.

Den 18. oktober kl. 11.29 blev der anmeldt en brand i en stråtækt landejendom i Helsinge. Holger Lorentzen kørte tilfældigvis og pløjede en nærliggende mark i en traktor, da han så branden.

Men i stedet for bare at se til besluttede han sig for at handle. Holger Lorentzen løb derfor op mod landejendommen, hvor han fandt en vandslange, og han begyndte egenhændigt at slukke ilden, der allerede havde fat i taget.

Da brandvæsenet ankom til stedet, var manden stadig i gang med slukningsarbejdet.

Kl. 11.57 bar to brandfolk en bevidstløs hund ud af huset og udøvede straks førstehjælp ved at give hunden ilt. Det reddede hundes liv.

Brandvæsenet har efterfølgende konstateret, at den 57-årige mands indsats betød, at ejendommen efterfølgende kunne reddes. Og for den indsats valgte Nordsjællands Politi altså at belønne manden med en dusør på 2.000 kr.

Publiceret 01 May 2018 15:39