Mostphotos

Poserede med afhuggede hoveder - nu vil dansk Syrienkriger hjem: "Det, de siger til os, er at skal blive hernede og dø"

29-årige Jacob El-Ali - født Mohammad - blev i 2014 sigtet og efterlyst, da han havde publiceret billeder af sig selv iført våbenbælte og poserende med afhuggede hoveder på Facebook.

Den 29-årige danske statsborger vil nu gerne hjem til Danmark - i håb om at få en "fair rettergang". Han beskylder de danske myndigheder for at være uvillige til at gøre hans overgivelse mulig, selvom han er på fri fod og sigtet for terrorisme.

Det skriver Radio24Syv.

"Jeg har talt med de danske myndigheder om at vende hjem; jeg har ringet til det danske politi. Jeg har talt med min advokat om det; jeg har ringet til den danske ambassade, og der er ikke rigtigt nogen, der vil hjælpe. Det, de rent faktisk siger til os, er, at vi bare skal blive hernede og dø," siger den 29-årige Jacob El-Ali i et interview med Radio24syv.

Jacob El-Ali har ikke længere sit danske pas og opholder sig fortsat i Syrien. Flere gange de seneste 10 måneder har han forsøgt at aftale med myndigheder, hvordan en overgivelse til dansk politi kan ske.

Den 29-årige danske statsborgers advokat, Mette Grith Stage, kalder det absurd og bizart, at der ikke arbejdes mere for at få Syrienkrigere hjem. Hun kalder det desuden "bekymrende", at danske myndigheder og politikere tilsyneladende hellere vil lade en dansk terrorsigtet gå rundt på fri fod.

"Jeg vil gerne tilbage til Danmark, men det er ikke nogen, der vil have mig i Danmark. Jeg har fortrudt det, jeg har gjort, og jeg vil gerne stilles for en domstol. Men Danmark vil ikke have mig hjem. Dét, myndighederne jo siger til mig, er, at jeg, når jeg får penge, må smugle mig ind i Danmark og leve illegalt," siger Jacob El-Ali til Radio24syv.

Publiceret 31 May 2018 07:05