Arkivfoto

Falsk politimand franarrede ung mand 4.000 kroner over Facebook

En 27-årig mand fra Skanderborg blev for en uge siden snydt af en falsk politimand over Facebook Messenger

En 27-årig mand fra Skanderborg fik torsdag i sidste uge misbrugt sine oplysninger til at oprette et lån på 4.000 kroner, som blev overført til en andens konto. Det oplyser dagens vagthavende ved Sydøstjyllands Politi, der fortæller, at episoden først blev anmeldt tirsdag.

Svindlen skete ved, at den 27-årige mand blev kontaktet over Facebook Messenger af en mand, der kaldte sig 'Preben Nielsen' og udgav sig for at være fra politiet. Manden virkede tilsyneladende så troværdig, at han fik den 27-årige til at udlevere sit fulde navn, NemId og kode til netbank. Derefter oprettede den falske politibetjent et kviklån på 4.000 kroner i den 27-åriges navn samt overførte pengene til en anden konto.

Dagens vagthavende ved Sydøstjyllands Politi forklarer, at man har nummeret på den konto, som pengene er overført til, og står dermed med gode kort på hånden. Samtidig slår han fast, at politiet aldrig vil kontakte nogen over Facebook Messenger, så hvis andre kommer ud for lignende tilfælde, kan man være sikker på, at der er tale om svindel.

jwh

Publiceret 13 June 2018 16:10