Simone viser, hvor på kørebanen hun sad 22. maj - dagen efter 2. pinsedag - efter en formentlig påkørsel af en bilist, som forsvandt. Foto: Michael Wulff

Simone viser, hvor på kørebanen hun sad 22. maj - dagen efter 2. pinsedag - efter en formentlig påkørsel af en bilist, som forsvandt. Foto: Michael Wulff

Bilist til kvæstet Simone efter påkørsel: "Jeg finder lige en p-plads og kommer tilbage" – men det gjorde han aldrig

23-årige Simone fra Hammel fik en hård medfart på Voldbyvej i Hammel

Af
Michael Wulff

”Jeg fløj langt ud over styret og landede midt på vejen. Herfra kan jeg ikke rigtig huske noget, udover at en mand klappede mig på skulderen og sagde,

22. maj var en skøn sommerdag. Det var dagen efter 2. pinsedag, nu var det tirsdag, og 23-årige Simone Guldhammer Kristensen tog sin cykel sidst på eftermiddagen og kørte nedad Voldbyvej i Hammel for at besøge en veninde.

Ud for Hammel Neurocenter vil hun svinge til venstre nedad Godthåbsvej, men hun ved, det er et farligt T-kryds med dårlig oversigt for bilerne, så hun rækker hånden op til stop for at orientere sig inden svingningen. Klokken er 17.55.

Jeg forsøger at kigge op på ham og ser en kronraget mand i slut 30erne midt i 40erne med et rødligt fuldskæg.

”Jeg ved ikke, hvad der sker. Men jeg sidder pludselig forslået midt på kørebanen. En kvinde og hendes datter er kommet til, de kan ikke rigtig forstå, hvad jeg siger. Bagved mig holder der en bil, som kvinden har fortalt var lys beige-farvet, men hun ser ikke efter andre kendetegn. For hun tror ikke, bilen er impliceret i ulykken.”

Ringer 112

Da kvinden ringer 112 går meldingen også kun på en cyklist, som er væltet. Men bilen har formentlig påkørt Simones cykel, der efterfølgende er blevet repareret for 1.500 kroner.

”Bilisten kommer hen og klapper mig på skulderen. Han spørger ikke til mig, men jeg forsøger at kigge op på ham og ser en kronraget mand i slut 30erne midt i 40erne med et rødligt fuldskæg.”

Manden siger, at han vil finde en parkeringsplads, så han kører, men kommer ikke igen.” Simone har fået en kæmpebule i panden - hun brugte ikke cykelhjelm - hendes venstre arm gør ondt.

Hendes hukommelse begynder først rigtigt at virke, da hun ligger i ambulancen på vej mod skadestuen i Randers.

Kraftig hjernerystelse

Her bliver hun røntgenfotograferet, får armen i en slynge, da bruddet ikke er i et led, forklarer lægen hende.

Hun bliver sendt hjem efter en god times tid. En kammerat henter hende, men måske skulle hun have haft en seng på sygehuset.

Simone undrer sig over, at bilisten forsvandt, selvom han fortalte hende, at han ville komme tilbage. Foto: Michael Wulff

Simone undrer sig over, at bilisten forsvandt, selvom han fortalte hende, at han ville komme tilbage. Foto: Michael Wulff

”Jeg vågner næste dag med kvalme og svimmelhed. Min mormor og jeg tager ned til egen læge, hvor jeg får at vide, at jeg har en kraftig hjernerystelse. Jeg skal tage hjem og have ro. Jeg må ikke se tv eller kigge på mobilen den næste halvanden uge.”

Nu er der gået en måned siden ulykken. Simone starter igen på sin elev-plads hos Fakta i Viborg, hvor hun er udlært 1. juli 2019.

Politi på sagen

Hun har anmeldt ulykken til Nærpolitiet i Hammel og har været til flere afhøringer hos landbetjenten.

”Han er meget interesseret i sagen. Men om de nogensinde finder den bilist, tja, det er jeg ikke sikker på. Jeg kendte ham i hvert fald ikke. Måske er han ikke her fra området," siger Simone, som altid fremover vil køre med cykelhjelm.

Publiceret 20 June 2018 11:08