94-årige Grethe døde efter rusk og dehydrering: "Det må I undskylde - det var en klar fejl"

94-årige Grethe Ingeborg Hansens to børnebørn har fået et to sider langt svar fra plejecenter Solbakken på Motalavej i Korsør efter hendes død.

"Plejecenterleder Ingelise Holm beklager og er oprigtig ked af, at hun ikke selv orienterede jer om episoden; men at I måtte orientere jer ved at finde og læse en anmeldelseskvittering fra politiet i Grethes postkasse. Dette var en klar fejl," står der blandt andet i brevet ifølge sn.dk.

Den 94-årige kvinde fik en noget utryg sidste tid i sit liv, da en mandlig beboer opsøgte hende så tit, at hun låste sit værelse. En anden mandlig beboer ruskede hende så hårdt i armen, at personalet blandede sig og fik slag og skub af manden. Optrinnet var så voldsomt, at politiet blev tilkaldt - uden at familien fik det at vide.

Grethe Ingeborg Hansen døde natten til den 22. maj, efter at være indlagt på sygehuset dehydreret og med lungebetændelse.

I beskrivelse af situation skriver myndighedschef Susanne Fagerberg og erhvervs- og arbejdsmarkedsdirektør Lone Wenzell, at "Den 19. maj er Grethe svimmel og lettere konfus. Grethe tilbydes væske, men drikker meget sparsomt og kan ikke overtales til at drikke mere."

Efterfølgende blev Grethe indlagt.

"Jeg kan ikke kommentere på konkrete personforhold eller personsager, men generelt kan jeg sige, at når vi har ulykkelige sager med vores borgere, sørger vi altid for at evaluere forløbene for at se, om vi skal ændre procedurer, og om vi har gjort vores arbejde godt nok," siger Lone Wenzell til sn.dk.

Publiceret 23 June 2018 09:15