Her i Byparken i Ørestad vil velgørenhedsforeningen

Her i Byparken i Ørestad vil velgørenhedsforeningen "Troopers for Charity" holde Raphaels fødselsdagsfest med Star Wars tema. Google Street View

4-årige lungesyge Raphael ønskede sig blot venner til sin fødselsdag: Nu får han kæmpe fest

Raphaels mor, Sandra Lia Sirot, skrev på en lokal Facebook-gruppe - og siden er støtten væltet ind.

Af
Daniel Sennek

Sandra Lia Sirot er mor til fireårige Raphael. Og da hun forleden spurgte sin snart femårige søn, hvad han ønsker sig til sin fødselsdag, fik hun et ærligt og rørende svar. Han kiggede nemlig sin mor i øjnene og sagde, at han ønskede sig en ven.

"Dén havde jeg virkelig ikke regnet med. Man undervurderer nok sine børn nogle gange. Han har jo altid været en glad dreng, så jeg tænkte "shit". Vi havde egentlig tænkt os at tage i legeland på hans fødselsdag, for der er jo også mange andre børn," forklarer Sandra Lia Sirot til TV 2 Lorry.

Det gjorde Sandra Lia Sirot så ked af det, at hun gjorde noget, der normalt ikke er hende. Hun skrev nemlig en besked i Facebok-gruppen for beboere i Ørestad. Her efterlyste hun venner og legekammerater til Raphael.

Raphael går nemlig ikke i en almindelig børnehave. Han har en ukendt lungesygdom, der gør det umuligt. I stedet går han en gang imellem i en institution for børn med dårligt immunforsvar, og derfor kender han ikke mange andre end hans søskende på henholdsvis otte og ti år.

Siden beskeden blev skrevet er støtten til den fireårige dreng væltet ind.

"Jeg havde måske håbet, at en eller to skrev tilbage til mig, men det her er vildt. Jeg skrev beskeden klokken 10 om aftenen og gik i seng, og da jeg så reaktionerne dagen efter, væltede tårene ned af kinderne. Jeg fortalte min mand det, og vi var begge meget rørte," fortæller den glade mor til TV 2 Lorry.

To nye venner har allerede besøgt Raphael og lovet, at de kan komme til fødselsdagen, som velgørenhedsforeningen "Troopers for Charity" har tilbudt at holde med Star Wars tema i Byparken. Den lokale isbutik har også meldt tilbage, at den selvfølgelig sørger for is til fødselsdagen.

Publiceret 24 June 2018 09:25