Albertslund Badesø. Foto: Brie

Albertslund Badesø. Foto: Brie

5-årig pige druknede i badesø: Ulykken, som ikke må ske

Livreddere alle steder: Alligevel skete det

”Det er en ulykke, som ikke må ske. Vi havde livreddere alle steder, men alligevel skete det. Heldigvis reagerede personalet lynhurtigt med genoplivning, og den lille piges tilstand er stabil, har jeg fået oplyst her til morgen”, fortæller en stærkt berørt Ole Lindholdt, idrætsdirektør i Albertslund Kommune.

Fredag eftermiddag skete drukneulykken i Badesøen. Der var mange mennesker i Badesøen, men ikke overfyldt, siger Ole Lindholdt.

Berit Madsen Jacobsen, daglig leder af Badesøen, fortæller hvad der skete:

”En af badegæsterne svømmede i det store bassin, da han opdagede en pige med hovedet nedad i overfalden af bassinet. Han kunne se, der var noget galt, fordi hun stadig lå der, da han svømmede tilbage. Så han fik pigen ind på land. Livredderne blev tilkaldt, og de begyndte straks at give livreddende førstehjælp. Samtidig blev ambulancer tilkaldt. Efter seks minutter kom ambulance og politi. Der kom også en lægeambulance, og de vurderede at personalets genoplivning var så god, at den skulle fortsætte. Efter 10-15 minutter lykkedes det at få den lille pige til live”.

Pigens tilstand er stabil”Vi har her til morgen været i kontakt med politiet, som fortæller, at pigen lever, og hendes tilstand er stabil. Hendes fremtidsudsigter er nu i de bedste hænder hos lægerne på Rigshospitalet”, siger Ole Lindholdt. Hans tanker er naturligvis hos familien til den lille pige. Alle håber det bedste for pigen.

”Det har været en meget voldsom oplevelse for alle. I første omgang var der jo badegæster til stede, da livredningen gik i gang. Og det er klart, at folk er blevet meget chokerede. Men stor ros til personalet, som til hverdag træner den her slags situationer. Vi håber bare aldrig, vi skal bruge livreddende førstehjælp i virkeligheden. De tacklede det flot, og det gælder både livreddere, kioskpersonale og vagterne på området”, siger Ole Lindholdt.

”Også stor ros til politiet, som kom 10-12 mand, fik badegæsterne ud på en ordentlig måde og ellers spærrede af til hele Badesøens område”.

Ole Lindholdt fortæller, at personalet i Badesøen var samlet til debriefing fredag aften. Her var også kommunaldirektør Jette Runchel til stede for at støtte sine ansatte.

”Her fik vi grædt ud og snakket tingene igennem. Vi har taget kontakt til Falck Healthcare, og det er aftalen, at vi holder et fælles møde for personalet med Healthcare mandag. De vil håndtere den voldsomme begivenhed, og har nogle af os brug for ekstra hjælp, får vi det ved personlige samtaler”.

Ole Lindholdt er selv meget rystet over hændelsen, og der går lidt tid, inden han siger:

”Vi krydser alle sammen fingre for den lille pige og for hendes fremtidsudsigter….”

Hvordan kan sådan en ulykke ske?

”Det må den ikke. Men ulykker har det desværre med at ske alligevel. Vi havde fuld besætning og livreddere alle steder. Og Badesøen var slet ikke overfyldt. Det er dybt tragisk, at det sker alligevel. Nu håber vi det bedste”.

Lørdag er i øvrigt dagen, hvor Badesøen skal holde sommerfest. Det er lidt af en omvæltning at skulle i gang med at sætte scene op til bands og aktiviteter og gøre klar til at feste oven på sådan en voldsom oplevelse.

Men måske er det meget godt for alle.

Publiceret 14 July 2018 10:40