Arkivfoto

Arkivfoto

Livredder advarer badegæster mod granater i vandet: "Det er potentielt meget farligt"

Torsdag eftermiddag blev en stor granat fundet i vandet ud for stranden ved Lille Kulgab i Halsnæs Kommune. Det er tredje gang i år.

Af
Daniel Sennek

Derfor får det nu cheflivredder ved Den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste, John Mogensen, til at advare badegæsterne og opfordre dem til at være påpasselige, hvois de støder på granater på deres tur til stranden.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

"Nogle af granaterne er stadig skarpe og kan være potentielt farlige. Derfor vil jeg på det kraftigste opfordre folk til ikke at pille ved granater, hvis de finder dem. De skal i stedet tage kontakt til livredderen, som herefter meddeler det til politi eller forsvar," siger han til Frederiksborg Amts Avis.

Årsagen til granaterne er, at stranden ligger i nærheden af Melbylejren, der var brugt af forsvaret helt frem til 2003 - og den blev blandt andet brugt som skydeterræn under Anden Verdenskrig. Ifølge Frederiksborg Amts Avis kommer Søværnets Minørtjeneste og fjerner granaten lørdag. Her vil de forsøge at få den med hjem i hel tilstand.

"Vi vil helst undgå at sprænge på grund af badegæsternes tilstedeværelse, men i sidste ende er det en vurdering af, hvorvidt objektet er farligt at transportere eller ej," siger Lars Møller, chef for Søværnets Minørtjeneste til Frederiksborg Amts Avis.

Publiceret 21 July 2018 08:42