Arkivfoto

Arkivfoto

Grusom voldtægt af kvinde blev filmet og delt på nettet

Fire mænd, tre af dem er ikke danske statsborgere, er tiltalt

Fire mænd i alderen 23 til 26 år skal til august for retten tiltalt for i forening at have begået voldtægt ved andet seksuelt forhold end samleje mod en 19-årige kvinde ved at hensætte hende i en tilstand, hvor hun ikke kunne gøre modstand. Voldtægten fandt sted i december 2017 i Herning. Ifølge anklageskriftet har de tiltalte bl.a. dopet kvinden med et ukendt stof, tvunget hende til oralsex og indført forskellige genstande i kvindens underliv, oplyser Midt- og Vestjyllands Politi.

"Der er tale om en art forbrydelse, vi sjældent ser i Danmark. Hovedforholdet i sagen går på, at fire mænd sammen har forulempet en 19-årig kvinde på det groveste. Trods det faktum, at de tiltalte havde dopet kvinden, har vi en detaljeret viden om, hvad hun er blevet udsat for. Og det har vi, fordi de undervejs har filmet og taget billeder af dele af overgrebet og distribueret billedmaterialet via det sociale medie Snapchat," fortæller anklager Iben Ernst Bøttker.

De fire tiltalte har siddet varetægtsfængslet siden 9. december 2017. Det fremgår af anklageskriftet, at en af mændene er tiltalt for, under varetægtsfængslingen, at have forsøgt at smugle et brev ud af arresten. I brevet, som blev opsnappet af arrestpersonalet, opfordrer manden et vidne til at afgive falsk forklaring og forsøger desuden at få vidnet og sin egen familie til at true offeret til tavshed.

I forbindelse med efterforskningen har politiet fået kendskab til, at voldtægten i december 2017 ikke stod alene. Yderligere tre tilfælde af voldtægt begået i perioden 2013-2017 i Herning indgår i anklageskriftet. En af de fire mænd er tiltalt i alle disse tre forhold. I to af sagerne har han begået voldtægten sammen med en af de andre tiltalte.

Da der er tale om en nævningesag, nedlægger anklagemyndigheden påstand om mere end fire års fængsel. For tre af de tiltalte, som ikke er danske statsborgere, har anklagemyndigheden desuden nedlagt påstand om udvisning med indrejseforbud for bestandigt. Sagen vil køre ved Retten i Herning og er berammet til otte retsdage i perioden 14.-31. august 2018.

kb

Publiceret 30 July 2018 10:25