Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Så faldt landets første burka-bøde: Tildækket kvinde kom i tumult med anden kvinde på rulletrappe

28-årig kvinde fra København fik bøde for at gå med niqab efter tumult med anden kvinde på rulletrappe i Hørsholm

Af
Fred Jacobsen

Hørsholm Midtpunkt skulle vise sig at være det første sted i landet, hvor der blev udstedt en bøde efter at tildækningsforbuddet trådte i kraft 1. august. Fredag eftermiddag fik en 28-årig kvinde fra København en bøde på 1.000 kr. for at bære niqab i det offentlige rum.

Omkring kl. 13 fik Nordsjællands Politi en anmeldelse om, at to kvinder var kommet i klammeri med hinanden på en rulletrappe i Hørsholm Midtpunkt. Der er tale om en 54-årig kvinde fra Hørsholm og en kvinde på 28 år fra København.

Politiet nåede frem og fik styr på de to kvinders uenighed - og i den forbindelse blev de begge sigtet for at overtræde ordensreglementet.

"Samtidigt konstaterede vi, at den ene kvinde bar niqab, og det har vi så sigtet hende for," oplyser vagtchef David Borchersen fra Nordsjællands Politi. Det betyder, at den 28-årige kvinde får en bøde på 1.000 kr. for ikke at efterleve tildækningsforbuddet. Det er en bøde, hun får oven i den, hun får for klammeriet, som er en overtrædelse af ordensreglementet. Hun er dermed den første, der får en bøde efter loven trådte i kraft. Den 54-årige kvinde fra Hørsholm kan ligeledes se frem til at få en bøde for sin deltagelse i klammeriet.

David Borchersen kan ikke over for Ugebladet bekræfte forlydender om, at den 28-årige efter hændelsen tog niqab'en på igen.

"Vi bad hende forlade det offentlige rum - altså gå hjem - eller tage niqab'en af. Vi har ingen viden om, at kvinden ikke har fulgt den opfordring," siger vagtchefen.

Politiet har sikret sig optagelser fra den videoovervågning, der er i centret.

Vagtchefen siger, at mødet mellem de to kvinder var tilfældigt - og politiet har heller ikke grund til at antage, at kvinden, der bar niqab, gjorde det for at demonstrere i kølvandet på demonstrationerne for og imod tildækningsforbuddet tidligere på ugen.

Publiceret 03 August 2018 00:00