Arkivfoto: Ole Jakobsen / Domstol.dk

Skruppelløs kvindelig storsvindler taler ud: "Jeg ved ikke, hvorfor jeg gør det"

Den ukronede dronning af svindel på Den Blå Avis må igen undvære sine to små børn i længere tid.

Af
Jacob Nielsen

Onsdag blev en 26-årig kvinde fra Nimtofte varetægtsfængslet i fire uger ved Retten i Randers for bedrageri begået via salgssiden Den Blå Avis. Mere end 200 personer menes at have været offer for kvinden svindel.

Ifølge Århus Stifttidende blev den 26-årige kvinde ved retsmødet bedt om at forholde sig til, hvorfor hun igen og igen svindler folk.

"Jeg ved ikke, hvorfor jeg gør det. Jeg har brug for noget hjælp, sagde kvinden, som tilsyneladende hverken har pengeproblemer eller misbrug af nogen slags.

Til gengæld har hun to små børn at tage sig af, og de begynder nu for alvor at mærke resultatet af deres mors dårlige beslutninger.

Da hun i begyndelsen af året fik en dom for tidligere bedragerier, valgte hun at udeblive fra samfundstjeneste, og det kostede hende fire måneder i fængsel. Tiden brugte hun i stedet på at fortsætte sin kriminelle løbebane med at narre folk på Den Blå Avis, skriver Århus Stifttidende.

Det er knapt to måneder siden kvinden blev prøveløsladt og kom hjem igen til hendes børn, og så troede man måske, hun havde lært sin lektie, men sådan forholdt det sig desværre ikke. I perioden efter løsladelsen har hun været mere end flittig med fupannoncerne, og en ny stor stak bedragerisager er dukket op på bordet hos Østjyllands Politi.

Kvinden blev derfor igen anholdt i tirsdags, og her lykkedes det politiet at finde frem til 24 nye bedragerier til et beløb på cirka 20.000 kroner. Oven i er hun i forvejen sigtet for 190 nyere sager.

Samvittigheden lader altså ikke til at tynge den 26-årige, når det gælder de mange svindelofre, hun efterlader bag sig, men når det gælder hendes børn, som nu igen må undvære deres mor, er det en anden sag.

"Da jeg var i fængsel, fik børnene at vide, at mor var på skole. Jeg ville ikke byde dem sandheden. Men min ældste datter fattede mistanke, da hun denne gang så mig blive anholdt, og det påvirker hende meget her oveni hendes skolestart. Selvfølgelig ved jeg, at det, jeg har gjort, er forkert. Jeg vil så gerne være et godt eksempel for mine børn, og jeg forbander mig selv over det her," sagde kvinden, som efter hendes egne ord er villig til at gøre hvad som helst for at få lov til at være sammen med børnene.

"Jeg lover, det ikke sker igen, for jeg kan ikke byde mine børn og min familie det her," sagde hun ifølge Århus Stifttidende i retten.

Man valgte dog ikke at tro på, hvad den 26-årige kvinde lovede og varetægtsfængslede hende altså i de fire uger.

Publiceret 16 August 2018 14:57