Katastrofal svømmetur: 22-årig svømmer hoppede i vandet - nu er han død

Selvom den 22-årige mandlige svømmer i første omgang blev reddet op og hastet til hospitalet med helikopter, stod hans liv ikke til at redde.

Af
Daniel Sennek

I sidste uge sprang den 22-årige mand i vandet i Helsingør Nordhavn. Her kom han i havsnød og selvom han blev reddet op af en sejler, så døde han søndag formiddag på Rigshospitalet af sine kvæstelser.

Det skriver B.T.

Den 22-årige mand blev indlagt på intensiv i torsdag efter en svømmetur endte helt galt i Øresund. Selvom tilstedeværende advarede manden mod at springe i vandet fra spidsen af havnemolen, så sprang den unge mand i alligevel, skriver Helsingør Dagblad.

Det er tilladt at gå i vandet fra molen, men havneledelsen siger alligevel nej, for "skibe med snurrende skruer kan være en farlig cocktail," fortalte havnen.

Den unge mand blev dog ikke ramt af nogen skruer, men kom i vanskeligheder alligevel. En lystsejler tilbød at hjælpe ham, men ifølge Helsingør Dagblads oplysninger, ville manden ikke tage imod tilbuddet.

Da han begyndte at svømme mod land, kom han i endnu være vanskeligheder. her var han tæt på at drukne, men en anden sejler hev ham ombord og bragte ham til havnen. Den 22-årige svømmer havde lav puls, og en helikopter endte med at flyve den unge mand til Rigshospitalet i København. På det tidspunkt var den unge mand stadig i live.

Der skal nu foretages et ligsyn for at fastslå dødsårsagen, men det står ikke klart, om den 22-årige også skal obduceres.

Publiceret 27 August 2018 12:27