Foto: Mostphotos

Skoleelever begyndte pludselig at kaste op: Advarsel kom alt for sent

Flere elever på en folkeskole på Lolland blev onsdag sendt hjem, da de begyndte at kaste op og få. Det viste sig, at eleverne havde drukket forurenet vand.

Af
Daniel Sennek

Flere elever blev sendt hjem fra Østofte Skole i Nørreballe ved Maribo, da de både havde fået hovedpine og havde kastet op efter at have indtaget drikkevandet, der indeholder e-colibakterier.

Det skriver TV ØST.

Ti elever blev hjem før tid, inden vandværket ringede.

"Vi blev ringet op i formiddags af vandværket med oplysninger om, at vandet er forurenet med e-colibakterier og skulle koges, inden det kunne drikkes," siger Anne Ploug Jacobsen, afdelingsskoleleder til TV ØST.

Skolen har nu købt vand ind i den lokale brugs for at have nok til eleverne, ligesom de er i tæt kontakt med sundhedstjenesten i Lolland Kommune og en lokal embedslæge, og de overvejer nu, hvad der skal ske.

Imens bliver borgerne i Østofte, Nørreballe, Bandholm og Havlykke opfordret til at spilkoge vandet i mindst ét minut, før det bruges som drikkevand eller til madlavning, opvask og tandbørstning, oplyser Ebbe Hansen, formand for det lokale vandværk til Folketidende.

Publiceret 30 August 2018 00:00