Foto: Mostphotos

Syrisk mand gik over for rødt: Endte med udvisning og fængselsstraf

Fik et år og ni måneders fængsel og udvisning for narkobesiddelse

Af
Jacob Nielsen

Det kostede i sidste ende en 35-årig mand fra Syrien næsten to års fængsel og en udvisning af landet, da han i marts gik over for rødt i Aarhus og påkaldte sig en patruljes opmærksomhed. Det oplyser Østjyllands Politi.

Den 35-årige havde nemlig en del kokain på sig, som Retten i Aarhus nu har dømt ham for at besidde.

Det var om aftenen den 15. marts, at en patrulje opdagede den 35-årige mand, der gik over for rødt lys i et kryds på Randersvej i Aarhus. Da betjentene ville tage en snak med den 35-årige, løb han fra stedet med politiet i hælene. På Stockholmsgade løb han ind i en privat have, hvor han gemte sig i mørket.

Han blev dog anholdt og en hundepatrulje fandt efterfølgende en pose med 148 gram kokain tæt på, hvor manden havde gemt sig.

Ved en ransagning af mandens lejlighed i Silkeborg fandt politiet yderligere 98 gram kokain.

Retten i Aarhus fandt manden skyldig i at besidde narko med henblik på at sælge det. Derudover blev han også dømt for at gå over for rødt, hvilket han erkendte.

"Jeg er tilfreds med, at retten fulgte min påstand om, at mængden af kokain skulle medføre en relativ høj fængselsstraf. Samtidigt er jeg tilfreds med, at kriminalitetens art og den tiltaltes ringe tilknytning til Danmark medførte en udvisning for bestandigt," siger politianklager, Laura Simoni Pedersen.

Den 35-årige nægtede sig skyldig og ankede dommen.

Publiceret 04 September 2018 11:42